Image

Ex-minister blir ordförande i Fasticon

Karriär Erik Åsbrink, före detta socialdemokratisk finansminister, blir ordförande i Fasticon Holding AB, som är moderbolag i Fasticon-gruppen.
Publicerad den 10 September 2013
Erik Åsbrink. Bild: Fasticon
Erik Åsbrink.

- Fasticon har nu en sådan omfattning och är i en sådan utvecklingsfas att vi velat förstärka vårt styrelsearbete och få in extern kompetens. Vi är mycket glada att Erik med sin breda erfarenhet från samhälls- och fastighetssektorerna har accepterat att gå in som styrelseordförande, säger Lennart Andersson, partner i Fasticon.

Erik Åsbrink var finansminister åren 1996-99 och dessförinnan bland annat vd i dåvarande Vasakronan. Han arbetar i dag med styrelse- och rådgivningsuppdrag och är styrelseordförande i Alecta och Handelshögskolan i Stockholm, styrelseledamot i Wallenstam AB, International Advisor hos Goldman Sachs och Senior Advisor hos Ernst & Young.

- Jag sätter stort värde på erbjudandet att bli styrelseordförande i Fasticon och ser fram emot att arbeta i detta framgångsrika och växande företag, säger Erik Åsbrink.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fasticon på Branschguiden

KOMPETENS FÖR VÄRDESKAPANDE SAMHÄLLSBYGGNAD

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn.

Digitaliseringen är en av flera drivkrafter som förändrar affärsmodeller och yrkesroller i grunden. Det kräver nya kunskaper och nya arbetssätt. Vi har förståelse för förändringarna och hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad.

Kunderna finns över hela Sv...

Läs mer om Fasticon på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige