Image

Ex-minister blir ordförande i Fasticon

Karriär Erik Åsbrink, före detta socialdemokratisk finansminister, blir ordförande i Fasticon Holding AB, som är moderbolag i Fasticon-gruppen.
Publicerad den 10 September 2013
Erik Åsbrink. Bild: Fasticon
Erik Åsbrink.

- Fasticon har nu en sådan omfattning och är i en sådan utvecklingsfas att vi velat förstärka vårt styrelsearbete och få in extern kompetens. Vi är mycket glada att Erik med sin breda erfarenhet från samhälls- och fastighetssektorerna har accepterat att gå in som styrelseordförande, säger Lennart Andersson, partner i Fasticon.

Erik Åsbrink var finansminister åren 1996-99 och dessförinnan bland annat vd i dåvarande Vasakronan. Han arbetar i dag med styrelse- och rådgivningsuppdrag och är styrelseordförande i Alecta och Handelshögskolan i Stockholm, styrelseledamot i Wallenstam AB, International Advisor hos Goldman Sachs och Senior Advisor hos Ernst & Young.

- Jag sätter stort värde på erbjudandet att bli styrelseordförande i Fasticon och ser fram emot att arbeta i detta framgångsrika och växande företag, säger Erik Åsbrink.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fasticon på Branschguiden

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn.

Digitaliseringen är en av flera drivkrafter som förändrar affärsmodeller och yrkesroller i grunden. Det kräver nya kunskaper och nya arbetssätt. Vi har förståelse för förändringarna och hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad.

Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göt...

Läs mer om Fasticon på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige