Image

Esteas kapitalandelsbevis noteras i dag

Bolag Estea Sverigefastigheter 2 AB har kapitaliserats med totalt 109,6 miljoner kronor genom utgivande av kapitalandelsbevis, uppdelat i två emissioner. Spridningen i emissionerna uppgår till närmare 650 investerare.
Publicerad den 9 April 2013
Johan Eriksson. Bild: Estea.
Johan Eriksson.

- Vårt samarbete med Avanza Bank för lanseringen av kapitalandelsbevis har fungerat mycket bra. Vi är först i Sverige med ett publikt erbjudande av denna omfattning. Vi ser redan nu goda möjligheter att erbjuda fler investeringserbjudanden, säger Leif Hansen, marknadschef på Estea AB.

Bolaget äger sedan den 1 november 2012 fastigheten Klädeshandlaren 15 i Nyköping som inrymmer butikslokaler, kontorslokaler, bostäder och vård- och utbildningslokaler.
Bolaget har möjlighet att göra kompletteringsförvärv inom ramarna för fastställda investeringskriterier. Den totala förvärvsvolymen kan komma att uppgå till cirka 250 miljoner kronor.

- Vi har tidigare erbjudit enbart professionella investerare möjligheten att investera i våra fastigheter. Nu sänker vi trösklar och möjliggör för allt fler att investera med oss. Den publika satsningen vi nu gjort innebär att vi kan tillhandahålla investeringsmöjligheter för alla typer av investerare under samma villkor. Det är ett intressant instrument med både en årlig avkastning om 6,25 procent samt en möjlig uppsida i och med att du får ta del av ackumulerade driftöverskott och eventuell vinst när fastigheterna som kapitalandelsbevisen är kopplade till avyttras, säger Johan Eriksson, vd för Estea AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Vasakronan vill hålla byggbranschen skadefri

Bolag Den 19 september, kl 13.00, stannade en rad bygg- och anläggningsarbetsplatser i Sverige upp för att genomföra Håll Nollans så kallade säkerhetspush: Manifestationens syfte var och är att sätta fokus på att skapa en olycksfri bygg- och anläggningsbransch. En av initiativtagarna är Vasakronan och Fastighetssverige fick en frågestund med bolagets vd, Johanna Skogestig.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige