Image

Esteas kapitalandelsbevis noteras i dag

Bolag Estea Sverigefastigheter 2 AB har kapitaliserats med totalt 109,6 miljoner kronor genom utgivande av kapitalandelsbevis, uppdelat i två emissioner. Spridningen i emissionerna uppgår till närmare 650 investerare.
Publicerad den 9 April 2013
Johan Eriksson. Bild: Estea.
Johan Eriksson.

- Vårt samarbete med Avanza Bank för lanseringen av kapitalandelsbevis har fungerat mycket bra. Vi är först i Sverige med ett publikt erbjudande av denna omfattning. Vi ser redan nu goda möjligheter att erbjuda fler investeringserbjudanden, säger Leif Hansen, marknadschef på Estea AB.

Bolaget äger sedan den 1 november 2012 fastigheten Klädeshandlaren 15 i Nyköping som inrymmer butikslokaler, kontorslokaler, bostäder och vård- och utbildningslokaler.
Bolaget har möjlighet att göra kompletteringsförvärv inom ramarna för fastställda investeringskriterier. Den totala förvärvsvolymen kan komma att uppgå till cirka 250 miljoner kronor.

- Vi har tidigare erbjudit enbart professionella investerare möjligheten att investera i våra fastigheter. Nu sänker vi trösklar och möjliggör för allt fler att investera med oss. Den publika satsningen vi nu gjort innebär att vi kan tillhandahålla investeringsmöjligheter för alla typer av investerare under samma villkor. Det är ett intressant instrument med både en årlig avkastning om 6,25 procent samt en möjlig uppsida i och med att du får ta del av ackumulerade driftöverskott och eventuell vinst när fastigheterna som kapitalandelsbevisen är kopplade till avyttras, säger Johan Eriksson, vd för Estea AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser bevisningen ut i insiderhärvan: "Deras versioner är inte trovärdiga"

Bolag Ekobrottsmyndigheten har väckt åtal mot totalt elva personer i insiderhärvan kring Collector som uppdagades förra året. Fem av de åtalade jobbar på Balder varav de två huvudmisstänkta är finanschefen och den tidigare CFO:n som åtalas för grovt insiderbrott. Åklagaren Pontus Hamilton berättar för Fastighetssverige hur bevisläget ser ut och varför han anser att de åtalades versioner inte går ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY