Image

Estea fick in 35 miljoner

Bolag Estea Sverigefastigheter (före detta Svensk Fastighetsfond) fick in 35,2 miljoner kronor i sin emission av kapitalandelsbevis till Estea Sverigefastigheter 2 AB.
Publicerad den 2 April 2013
Johan Eriksson. Bild: Estea.
Johan Eriksson.

Emissionen riktade sig till privatpersoner. Estea har tidigare tagit in 74,4 miljoner kronor i en emission riktad till professionella investerare.

Spridningen i emissionerna uppgår till cirka 630 investerare.

Estea Sverigefastigheter 2 äger sedan den 1 november 2012 fastigheten Klädeshandlaren 15 i Nyköping som inrymmer butikslokaler, kontorslokaler, bostäder och vård- och utbildningslokaler.

Den totala förvärvsvolymen kan komma att uppgå till cirka 250 miljoner kronor.
Kapitalandelsbevisen kommer att upptas för handel vid NDX, en del av Nordic Growth Market NGM AB. Första handelsdag är beräknad till tisdagen den 9:e april 2013.

Kapitalandelsbevisen löper med en fastställd årlig ränta om 6,25 procent, där ränteutbetalningar sker kvartalsvis i efterskott.

- Vi har tidigare erbjudit enbart professionella investerare möjligheten att investera i våra fastigheter. Den publika satsningen vi nu gjort innebär att vi kan tillhandahålla investeringsmöjligheter för alla typer av investerare. Vi är nöjda med utfallet av de två emissionerna och tacksamma över den positiva respons vi fått i mötet med nya kunder. Samtidigt vill vi välkomna gamla som nya investerare. Estea ser positivt på den svenska kommersiella fastighetsmarknaden och ser goda investeringsmöjligheter även för framtida satsningar, säger Johan Eriksson, vd för Estea AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige