Image

Svensk Fastighetsfond byter namn och expanderar

Bolag Svensk Fastighetsfond byter namn till Estea AB till följd av en nordisk expansion och planerar en emission riktad till allmänheten.
Publicerad den 18 Februari 2013
Johan Eriksson. Bild: Estea.
Johan Eriksson.

Namnändringen till Estea AB är ett led i att skapa en tydligare företagsprofil och ett starkare varumärke.

Eftersom Svensk Fastighetsfond har utökat verksamheten till att omfatta också övriga nordiska länder. Genom denna expansion ökar behovet av en tydlig och stark företagsidentitet.

- Estea är ett modernt företagsnamn och vi hoppas att vi genom namnbytet skall kunna skapa ett starkt varumärke som står för kreativitet och innovation. Vi vill samtidigt bibehålla vårt fokus på trygghet och långsiktighet i våra relationer till hyresgäster och investerare. Vi tycker att namnet Estea skapar en tydlig och enkel identitet kring oss som företag, säger Johan Eriksson, vd för Estea AB.

Sedan 1 november 2012 äger och förvaltar Estea, genom dotterbolaget Estea Sverigefastigheter 2 AB, fastigheten Klädeshandlaren 15 i centrala Nyköping. Fastigheten omfattar cirka 13 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och utgör en blandning av kontors- och butiksytor. Fastighetens totala hyresintäkter uppgår till cirka 17 miljoner kronor per år.

Förvärvet finansierades till del genom en kapitalanskaffning riktad till en begränsad krets av professionella investerare inom Esteas nätverk.

Estea har för avsikt att genomföra ytterligare förvärv under första halvåret av 2013 och som ett led i denna expansion planerar bolaget att under februari/mars genomföra en publik emission riktad till allmänheten. Prospekt och teckningserbjudande beräknas vara klart i slutet av månaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige