Image

Erik Hellqvist blir ordförande i Buildsafe

Bolag Erik Hellqvist som varit vd på Svensk Byggtjänst i 14 år går nu in som styrelseordförande i teknikbolaget Buildsafe. I samband med att han tillträder sin nya roll gör han även en investering i bolaget.
Publicerad den 9 Juni 2016

Buildsafe erbjuder ett digitalt arbetsmiljöverktyg för byggbolag och byggherrar som lanserades i början på 2016. Användandet av Buildsafe ska leda till stora tidsbesparingar, förbättrad kommunikation och tillgång till unik statistik för analys av arbetsmiljöarbetet.

- Jag har haft en nära kontakt med Buildsafe sedan starten och det känns oerhört spännande att gå in som styrelseordförande. Byggbranschen kommer att digitaliseras i en rasande takt de kommande åren och Buildsafe har redan bevisat att de kommer spela en viktig roll i denna utveckling, säger Erik Hellqvist, ny styrelseordförande för Buildsafe.

Buildsafe är utvecklat och utvärderat i nära samarbete med både branschföretag, branschorganisationer och KTH Teknik och Hälsa. Redan idag används verktyget i en rad olika, både små och stora, projekt. Ett exempel är projektet Urban Escape, där AMF Fastigheter är byggherre och Skanska, NCC, Zengun och Ramirent är huvudentreprenörer.

- Vi är en i en otroligt spännande fas där vi både växer och ser konkreta bevis på hur Buildsafe förbättrar och förenklar arbetsmiljöarbetet i byggprojekten. Nu ska vi skapa en branschstandard, både i och utanför Sverige. Eriks erfarenheter kommer lyfta verksamheten och vi är otroligt glada över att han vill vara med på resan, säger Viktor Broberg, vd på Buildsafe.

Under Erik Hellqvists tid som vd för Svensk Byggtjänst har bolaget vuxit till ett inflytelserikt bolag som legat i bräschen för den digitala utvecklingen i byggbranschen. Han tillträder som styrelseordförande för Buildsafe under juni 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige