Image

Energimyndigheten stödjer gröna hyresavtal

Energi/miljö Energimyndigheten stödjer ett projekt kring gröna hyresavtal som Fastighetsägarna driver. Energimyndigheten går nu in med 350 000 kronor. I slutet av året ska ett allmänt grönt hyresavtal ha tagits fram.
Publicerad den 17 Mars 2011

Fastighetsägarna driver projektet men både offentliga och privata aktörer deltar.
Syftet är att skapa incitament för både fastighetsägare och hyresgäster att energieffektivisera.

– Idag har fastighetsägaren det övergripande ansvaret för drift och underhåll av fastigheten, medan hyresgästen är den som påverkas av inneklimatet i lokaler och ofta den som betalar energikostnaderna, säger Marie Claesson vid Energimyndigheten.

– Den som bekostar investeringen är alltså inte alltid den som vinner ekonomiskt på investeringen. Det som exempelvis sparas in på energieffektiv belysning i lokalerna som fastighetsägaren investerar i kommer hyresgästen som betalar elräkningen tillgodo. De gröna hyresavtalen ska skapa förutsättningar för engagemang för både parter för bland annat energieffektivisering. Detta inte minst mot bakgrund av de nationella och internationella klimat- och energimålen, säger Yogesh Kumar, miljöchef på Fastighetsägarna Sverige.

Sverige har satt upp målet att alla byggnader 2020 ska vara nära noll-energibyggnader.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige