Image

Diligentia tecknar Malmös första gröna hyresavtal

Energi/miljö Fastighetsbranschen lanserade i juni 2012 en gemensam bilaga med hållbarhetsaspekter till dagens kontorslokalsavtal, som kallas Grönt avtal. Först ut av Diligentias kontorshyresgäster i Malmö att teckna grönt är konsultbolaget Connecta.
Publicerad den 22 Januari 2013

Ett hyresavtal blir grönt när den Gröna bilagan bifogas till det ordinarie hyresavtalet, och är en del av Diligentias utvecklingsarbete att aktivt bidra till miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Sedan de branschgemensamma gröna avtalen släpptes har Diligentia och Connecta tillsammans arbetat fram ambitionsnivåerna för det nu tecknade gröna hyresavtalet, och därmed också vilka miljömässiga åtagenden hyresvärd och hyresgäst ska uppfylla. I Connectas Malmöorganisation jobbar 30 konsulter, som alla har sin hemvist i Diligentias kontorsfastighet på Djäknegatan 16.
- Connecta är den av våra hyresgäster som ställer högst miljökrav på sina lokaler. De är tydliga och proaktiva kravställare, måna om att vara först med det senaste och vi är inte förvånade att det är just de som är först ut att skriva grönt, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef för Diligentias verksamhet i Malmöregionen.

- Hållbarhet är viktig del av vår strategiska agenda och Diligentia har varit en bra samarbetspartner när vi nu tillsammans tagit fram ett ambitiöst grönt hyresavtal för vårt kontor här i Malmö. Resultatet passar utmärkt in i vår ambition att vara en stark positiv kraft i svenskt näringsliv, säger Tina Algkvist, Connectas regionchef i Malmö.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige