Gröna hyresavtal innefattar åtaganden från både hyresvärd och hyresgäst och bidrar till bland annat energibesparing, förbättrad avfallshantering och hållbara materialval. Avtalen inkluderar också aktiviteter inom områdena information, samverkan och inomhusmiljö. Vissa av åtagandena är obligatoriska och kan inte väljas bort. Utöver minimikraven kan parterna även välja att göra frivilliga åtaganden inom ramarna för det gröna hyresavtalet.
- Vi har varit djupt engagerade i Fastighetsägarnas arbete med att ta fram de branschgemensamma Gröna avtalen. När vi pratar med våra hyresgäster märker vi att intresset är stort. Det handlar ju om miljön hyresgästerna vistas i hela dagarna. Som bonus påverkas självklart hyresgästens eget varumärke ur CSR-perspektiv i positiv riktning. Att vara hyresgäst i en fastighet som gör skillnad är självklart attraktivt, säger Diligentias vd Anders Kupsu.
De gröna hyresavtalen är en gemensam plattform utifrån vilken hyresvärd och hyresgäst arbetar för att nå gemensamma mål som att bibehålla eller förbättra en lokals miljöprestanda. Ett hyresavtal blir grönt när den Gröna bilagan bifogas till det ordinarie hyresavtalet. Detta är också en del av Diligentias utvecklingsarbete för att aktivt kunna bidra till miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet.
- För oss är hållbarhetsfrågor mycket viktiga, och när vi hörde talas om de branschgemensamma gröna avtalen var det självklart för oss att ta den möjligheten. Rätt person på rätt plats är vår kärnkompetens. Vi förser företag och organisationer med nya medarbetare, såväl tillfälligt som permanent. Det gäller att vara ett attraktivt varumärke för att attrahera den bästa kompetensen. Vi är mycket måna om att ta ett samhällsansvar och vi märker att det är en viktig fråga även för de vi rekryterar, säger Monika Elling, koncernchef på Poolia.
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av CDVI
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.