Image

Eklandia och Skanska i bytesaffär

Transaktioner Skanska och Eklandia byter två fastigheter i Göteborg. Skanska köper en byggrätt och Eklandia ett fullt uthyrt kontorshus. Affärens sammanlagda värde ligger på drygt 200 miljoner kronor.
Publicerad den 7 April 2011

Castellums dotterbolag Eklandia köper fastigheten Lundbyvassen på Lindholmen av Skanska för 183 miljoner kronor.

Fastigheten på 10 000 kvadratmeter är fullt uthyrd till bland annat Esab och Västra Götalandsregionen.
– Förvärvet av fastigheten Lundbyvassen 3:1 kompletterar våra befintliga fastigheter på Lindholmen och det känns väldigt positivt att vi kan expandera i ett område som är under stark utveckling, säger Tage Christoffersson, vd för Eklandia.

Skanska köper fastigheten Göteborg Kallebäck 2:5, Tändstickan, för 21 miljoner kronor.
Fastigheten Tändstickan har en byggrätt om 38 000 kvadratmeter kontor med tillhörande parkering. Skanska kommer omgående att påbörja ett utvecklingsarbete och förädling av fastigheten mot inriktningen \"Green Mixed Use”, det vill säga en grön fastighet innehållandes kontor, bostäder och verksamheter.
– Genom affären visar vi att våra egenutvecklade fastigheter med stabila hyresgäster är attraktiva för fastighetsmarknaden. Förvärvet ger oss möjligheter till att även fortsättningsvis kunna erbjuda hyresgäster och investorer moderna och gröna fastigheter, säger Micko Pettersson, vd, Skanska Fastigheter Göteborg.

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Många fastighetsbolag tar för lätt på sälj och uthyrning"

Bolag Under 2022 tog han steget från NCC till en tillvaro som konsult. Nu återvänder Marcus Sandahl till tillvaron som anställd när han blir sälj- och uthyrningschef på Platzer. För Fastighetssverige berättar Marcus Sandahl om nya tjänsten, sin syn på Platzer, Johanna Hult Rentschs betydelse för beslutet att ansluta till bolaget, om lärdomarna från konsultverksamheten och om sista tiden med uppdraget på Hufvudstaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige