Image

DNB söker nytt Stockholmskontor – de får uppdraget

Bolag Tenant & Partner har fått i uppdrag av DNB att söka nya lokaler för bankens Stockholmskontor. Man önskar effektivisera sin lokalanvändning och tar sikte på att hitta en lokal som är mindre och som erbjuder större flexibilitet än de nuvarande.
Publicerad den 26 Februari 2013
Torbjörn Eriksson. Bild: Tenant and partner
Torbjörn Eriksson.

– Det stämmer, vi söker mindre lokaler. Men det är inget självändamål att flytta, vi håller öppet för att stanna på Kungsgatan, säger Peter H Carlsson, Sverigechef på DNB.

I dag sitter DNB på 8 000 kvadratmeter på Kungsgatan i Stockholm city. Banken har gett Tenant & Partner i uppdrag att dra igång en grundlig sökprocess för att finna nya och effektivare lokaler. Exakt position är inte uttalad, mer än att det ska vara en central lokalisering nära bra kommunikationer.

Tenant & Partners uppdrag omfattar sökning och inventering av tillgängliga objekt, parallella förhandlingar med utvalda hyresvärdar samt eventuell anpassning av nya lokaler och projektledning av flytten.

Det befintliga DNB-kontoret utgör omkring hälften av kontorsytorna i Kungshuset som i övrigt även innehåller biograf, restaurang och butiker, totalt 17 200 kvadratmeter.

Fastigheten ägs av GIC Real Estate (Government of Singapore Investment Corporation) som förvärvade den under 2007.

– Vi har 350 medarbetare och behöver effektivisera vår lokalanvändning. Vår målsättning är att finna lokaler som är omkring 5 000–6 000 kvadratmeter, säger Peter H. Carlsson.

– DNB har en klok ansats i sitt lokalprojekt och det skapar bra förutsättningar för oss att lösa vår uppgift på ett bra sätt. Oavsett hur DNB i slutänden väljer att lösa sin lokalsituation kommer vi i varje steg stödja dem i deras strävan att ta fram en effektiv lokallösning, säger Torbjörn Eriksson, vd för Tenant & Partner.

Relaterade artiklar

Ämnen

Tenant & Partner på Branschguiden

Performing Workplaces®

I över 26 år har vi hjälpt företag och organisationer med alla typer av fastighets- och lokalfrågor. Alltid med 100% lojalitet till våra kunder som kommersiella hyresgäster. Genom utveckling av arbetssätt och arbetsplatser skapar vi förutsättningar för ökat välmående, bättre produktivitet och större engagemang - vilket frambringar större värdeskapande kraft hos både medarbetare och organisationer.

Utifrån behov och önskemål levererar vi såväl komplexa helhetslösningar som separata tjänster.
Vi hjälper till med allt från kvalitativ ju...

Läs mer om Tenant & Partner på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige