Image

Diös säljer för 40 miljoner kronor

Transaktioner Diös avyttrar två fastigheter i Sundsvall, genom fastighetsregleringar, för 40 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Oktober 2013
Christer Sundin. Bild: Diös
Christer Sundin.

Diös avyttrar fastigheten Sköns Prästbord 1:58 till G.S Birsta AB för 27,4 miljoner kronor.

- Vi har idag ett fåtal fastigheter kvar i Birstaområdet. Det är bra att vi har hittat en köpare som vill utveckla området och fastigheten på ett bra sätt. Birsta är inte ett strategiskt läge för Diös, vi fortsätter istället att utveckla våra fastigheter i centrala Sundsvall, säger Christer Sundin, vd Diös Fastigheter.
HSB Hyresrätt AB tar över fastigheten Försöket 2 i centrala Sundsvall för 12,6 miljoner kronor.

- HSB äger redan grannfastigheten och har gjort ett fin förädling och skapat mycket trevliga lägenheter. Det känns bra att vi har en stor köpare som kan gå vidare och utveckla också Försöket 2, en fastighet som inte riktigt passar in vårt eget bestånd, säger Christer Sundin, vd Diös Fastigheter.

- Nu får vi chansen att skapa fler bostäder i ett centralt och mycket attraktivt läge i Sundsvall. HSB får nu ett sammanhållet kvarter i och med vårt tidigare ägande på Esplanaden och möjligheten att utveckla kvarteret på ett ännu bättre sätt, säger Christer Berglund, vd i HSB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige