Image
Diös köper Luleå Office Building.
Diös köper Luleå Office Building. Bild: Diös

Diös köper Luleå Office Building

Transaktioner Diös Fastigheter förvärvar fastigheten Kajan 18 i centrala Luleå. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 290 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Juni 2016

Förvärvet omfattar den nyproducerade byggnaden Luleå Office Building med en tillhörande byggrätt om cirka 3 500 kvadratmeter.

Tillträde sker i januari 2017. Säljare är Vasallen och Lantmännen.

Den uthyrningsbara ytan omfattar cirka 9 000 kvadratmeter och består till 95 procent av kontor. Byggnaden har vid förvärvstillfället en uthyrningsgrad om 94 procent och det årliga hyresvärdet beräknas uppgå till cirka 19 miljoner kronor. De största hyresgästerna är Telia Sonera och Riksbyggen och den genomsnittliga kontraktstiden är cirka elva år. Affären sker i bolagsform och betalning sker kontant vid tillträde.

- Vi vill fortsätta växa och Luleå är en av våra prioriterade orter. Vi förvärvar en mycket centralt nybyggd fastighet som passar vår strategi riktigt bra. Vi kommer nu se över hur vi kan utveckla fastighetens byggrätt för att ytterligare bidra till Luleås stadsutveckling, säger Knut Rost, vd för Diös.

- Luleå Office Building har varit ett spännande och roligt projekt som har förändrat Luleås stadsbild. Samarbetet mellan Lantmännen och Vasallen har varit bra, men avsikten har aldrig varit att vi tillsammans ska förvalta fastigheten på sikt. Vi är väldigt glada att få avyttra denna fina fastighet till en långsiktig och stabil aktör som Diös, säger Leif Rytter, vd för Vasallen och Mikael Nicander, vd för Lantmännen Fastigheter.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi ger oss in i logistiksegmentet på allvar"

Bolag Genom affären med Savills IM tar Niam på allvar klivet in på logistikmarknaden. Bolagets fondchef, Henrik Gerdin, berättar för Fastighetssverige vad den förvärvad portföljen betyder för satsningen, vad man letar efter i nya logistikförvärv, vilka marknaderna man tittar på, och hur han ser på logistikmarknaden i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige