Image

Diös kommenterar Förvaltningsrättens dom

Bolag Igår informerade Diös om Förvaltningsrättens dom i skatteärendet gällande en kapitalförlust om 421 miljoner kronor som ett bolag inom Diös-koncernen yrkade avdrag för taxeringsåret 2006. Om Diös slutgiltigt skulle förlora målet kan en skatt komma att påföras om cirka 135 miljoner kronor inklusive ränta. Diös kommer sannolikt att överklaga domen.
Publicerad den 22 Maj 2014
Knut Rost. Bild: Diös
Knut Rost.

Det aktuella avdragsyrkandet grundar sig på en skattemässig förlust som uppkom i samband med ett externt förvärv av fastigheter under 2005. Förlusten uppkom som en effekt av transaktioner som vidtogs i samband med förvärvet i syfte att införliva fastigheterna i Diös-koncernen.

Skatteverket har godtagit att den aktuella förlusten i och för sig är avdragsgill enligt ordinarie regelverk. Trots det har verket ansett att avdrag kan avslås enligt skatteflyktslagen och lämnade därför in en framställning till Förvaltningsrätten.
Diös analyserar för närvarande domen i detalj med hjälp av externa rådgivare. Diös initiala bedömning är att domslutet avviker från flera liknande fall som tidigare har avgjorts i kammarrätter och Högsta Förvaltningsdomstolen. Sannolikt kommer domen att överklagas.

– Så snart vi har landat i analysen, allra senast i samband med Q2, kommer vi att informera om vårt ställningstagande och eventuella ekonomiska konsekvenser för resultatet i Q2-rapporten, säger Knut Rost.

Domen har inte någon koppling till Förvaltningsrättens tidigare dom gällande Norrvidden Norrland AB. Den frågan hanterades i överlåtelseavtalet i samband med Diös förvärv av Norrvidden 2011.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige