Image

Diös överklagar Förvaltningsrättens dom - gör ingen reservering

Bolag Diös har beslutat att överklaga förvaltningsrättens dom i skatteärendet gällande en kapitalförlust om 421 miljoner kronor som ett bolag inom Diös-koncernen yrkade avdrag för taxeringsåret 2006. Beslutet, som är fattat i samråd med bolagets skatterådgivare, innebär att Diös inte gör någon avsättning i bolagets balansräkning.
Publicerad den 23 Juni 2014
Knut Rost. Bild: Diös
Knut Rost.

Slutsatsen i den analys som Diös initierade utifrån Förvaltningsrättens dom, är att domstolen har bortsett från ett antal viktiga aspekter och att domslutet därför är felaktigt. Bolagets uppfattning är att de aktuella förvärven, som gjordes 2005, hanterades enligt gällande skatteregler. Diös har sökt och beviljats anstånd med betalning hos Skatteverket.

– Ingen reservering kommer att göras i kvartalsbokslutet för det andra kvartalet men beloppet om 135 miljoner kronor kommer att redovisas som en eventualförpliktelse, säger Knut Rost, vd för Diös.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige