Image

Det ljusnar för Skäggetorp Centrum

Bygg/Arkitektur Som ett led i Willhems hållbarhetsarbete pågår nu installationen av ny modern LED-belysning i Skäggetorp Centrum i Linköping. Energiförbrukningen beräknas minska med 70 procent.
Publicerad den 25 Februari 2015

Belysningsprojektet i Skäggetorp Centrum ingår i en större plan för att göra centrumet tryggare och mer energieffektivt. Centrumets parkeringsgarage om 17 000 kvadratmeter får nu en helt ny belysningslösning med LED-armaturer som ger mer ljus och sparar energi genom en smartare styrning.

Resultatet är ett ljusare parkeringsgarage, som ger ökad trygghetskänsla för besökare samtidigt som energiförbrukningen reduceras med hela 70 procent.

Parkeringsgaraget har delats in i 13 individuella zoner med rörelsedetektorer. På så sätt kan ljusstyrkan styras efter behov. När det inte är någon rörelse alls i parkeringsgaraget går ljusstyrkan ned till en grundljusnivå som även då är ljusare än tidigare.

Belysningen ska även bytas ut i det långa undertak som finns från gatuplan in till centrumets huvudentré. Där installeras en modern LED-armatur med 360 grader ljus. Det innebär att både marken och undertaket längst med gångstråket kommer att lysas upp på ett betydligt bättre sätt än tidigare. Även inne i centrumet byts all lysrörsbelysning till LED-armaturer under närmaste månaden. Samarbetspartner i projektet är Vallacom.

- Responsen från våra besökare har blivit mycket positiv, säger Peter Särud, centrumledare hos Willhem. Vi ser fram emot att kunna välkomna alla till ett ljusare Skäggetorp Centrum.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige