Image
Park Central.
Park Central. Bild: Krook & Tjäder

Coop öppnar i Park Central

Uthyrning Just nu sker en omfattande omvandling av området runt centralstationen i Göteborg, i det stationsnära stadsutvecklingsprojektet som kallas Centralstaden Göteborg. Det står nu klart att livsmedelskedjan Coop öppnar en ny butik i Park Central, kontorshuset med egen stationsuppgång som håller på att byggas norr om Göteborgs centralstation. Den 1 100 kvadratmeter stora butiken kommer att ligga i gatuplan och vara en del av det nya området Centralstaden. Butiken planeras stå klar för inflyttning 2027.
Publicerad den 3 Oktober 2024

Som namnet Park Central antyder, ligger byggnaden precis intill den kommande Bergslagsparken. Dessutom kommer en stor takpark att anläggas högst upp i huset. Under samma tak kommer 40 000 kvadratmeter kontor, butiker, gym, kaféer och restauranger att växa fram och bidra till hela stadsbilden. Park Central, som ligger intill det nya stationshuset Grand Central, byggs ovanpå Västlänken station Centralen, vars östra stationsuppgång mynnar ut i byggnaden.

Med ett djupt rotat engagemang för klimat och miljö vill Coop skapa en butik som både gör det enkelt för resenärer och för de som jobbar, bor och rör sig i området. Därför inkluderas försäljning av färdiglagad mat som kan ätas på plats, på språng eller hemma, möjlighet att beställa varor direkt till jobbet eller hemmet och enkel och snabb betalning för den som har bråttom till tåget.
– Vi har letat efter en aktör som liksom vi sätter hållbar utveckling högst på agendan och gärna utmanar oss. Coop är precis en sådan aktör som passar perfekt för Jernhusen och Park Central och vi är därför väldigt glad att de valt att etablera sig här, säger Pontus Larsson, chef affärsutveckling stationer på Jernhusen.
– Centrala Göteborg genomgår en omvälvande utveckling där en helt ny miljö kommer växa fram i samband med ny station, butiker, bostäder och kontor. Med vår butik kommer vi vara en del i stadsutvecklingen och vi vill bidra med en inbjudande butik som kan erbjuda både den stressade resenären och den veckohandlande Göteborgaren ett inspirerande, välsmakande och prisvärt sortiment, med många val inom hållbarhet, säger Ronnie Wångdahl, vd för Coop Väst.

Som en del av Park Central bidrar Coop till att levandegöra Centralstaden Göteborg, där målet är att skapa en attraktiv bytespunkt och stadsdel med höga hållbarhetsambitioner som bidrar till att fler väljer att resa kollektivt.
– Hållbarhet är inte bara hur du reser eller hur vi bygger. Det handlar även om att skapa en plats där människor och verksamheter trivs och mår bra. Butiken som Coop öppnar kommer bli en viktig del för upplevelsen både för kontorshyresgästerna och för Västlänkens resenärer, säger Ola Hansson, avdelningschef på NCC Property Development.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Aspelin Ramms fokus efter storförsäljningen i Stockholm

Bolag Aspelin Ramm Fastigheter lämnar Stockholm och blir därmed helt koncentrerade till Göteborgsområdet. Vd:n Manne Aronsson berättar för Fastighetssverige om varför man väljer att genomföra hotellförsäljningen till Nrep, var man lägger fokus framöver och ger en uppdatering kring status på områden man utvecklar i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige