Image
Clas Ohlson öppnar hos Diös.
Clas Ohlson öppnar hos Diös. Bild: Diös

Clas Ohlson återvänder till centrala Sundsvall – öppnar hos Diös

Uthyrning Nu är det klart att Clas Ohlson etablerar sig i centrala Sundsvall igen. Adressen blir granne med Åhléns på Storgatan, med egen entré från gatuplan. Fastighetsägaren Diös påbörjar nu utvecklingen av den 1 300 kvadratmeter stora butikslokalen att stå klar för inflyttning till i höst. Beräknad öppning sker i april 2024.
Publicerad den 29 Augusti 2023

Clas Ohlson erbjuder prisvärda och praktiska produkter för hemmafix. Bolaget grundades 1918 som en postorderfirma i Insjön, Dalarna. Idag är det ett av Sveriges största detaljhandelsbolag med kunder på tre marknader. Återetableringen i Sundsvall city blir en butik om 1 300 kvadratmeter med entré från Storgatan 32, på två våningar som binds samman genom rulltrappa. Butiken tar därmed över delar av 24fitness lokalen på Sjögatan 23.
– Det känns fantastiskt att få hälsa Clas Ohlson tillbaka till Sundsvall city. Staden är under stark utveckling med stora etableringar både i centrum och utanför, vilket ger förutsättningar för ökade flöden av människor. De är en viktig aktör och ett starkt varumärke som bidrar till att öka stadskärnans attraktivitet. Vi har haft en dialog under en tid och har nu hittat ett perfekt läge för denna etablering. Nu ser vi fram emot öppning i höst, säger Maryanne Karlsson, kommersiell förvaltare, Diös Sundsvall.
– Det känns otroligt roligt att vara tillbaka i Stenstan igen och vi vet att vi har varit väldigt efterlängtade. Vi har nästan dagligen fått frågor om när vi ska komma tillbaka till stan. Med den nya butiken får vi ett riktigt bra läge där många människor rör sig. Butiken blir ett bra komplement till vår butik i Birsta och vi ser fram emot att bli ännu mer tillgängliga för Sundsvallsborna med prisvärda, praktiska och hållbara lösningar för hemmafixet, säger Andreas Helgesson, Country Operations Manager på Clas Ohlson.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi ger oss in i logistiksegmentet på allvar"

Bolag Genom affären med Savills IM tar Niam på allvar klivet in på logistikmarknaden. Bolagets fondchef, Henrik Gerdin, berättar för Fastighetssverige vad den förvärvad portföljen betyder för satsningen, vad man letar efter i nya logistikförvärv, vilka marknaderna man tittar på, och hur han ser på logistikmarknaden i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige