Image

Citycon säljer bostäder i Stenungsund

Transaktioner Citycon säljer en nybildad 3D-fastighet med främst bostäder, i anslutning till Stenungs Torg, Stenungsund, till L2 Fastigheter.
Publicerad den 9 Oktober 2014

Affären avser en total yta på 6 771 kvadratmeter, som innefattar 50 bostadslägenheter samt knappt 3 000 kvadratmeter kontorslokaler och komplementytor. Tillträde beräknas ske innan årets slut.

Affärens värde uppgår till cirka 50 miljoner kronor.

Stenungs Torg har fått ett rejält ansiktslyft under året, med en tillbyggnad av den centrala huskroppen, ny huvudentré och flera nya hyresgäster, bland andra H&M, Kjell&Company och gymkedjan Nordic Wellness. Under våren 2015 startar utbyggnadens andra etapp, med ombyggnad av köpcentruments fasad mot vattnet, samt nya butiker och caféer. Som ett led i satsningen på centrumet avyttrar Citycon nu en 3D-fastighet till privatägda L2 Fastigheter.

- Vi är mycket nöjda över överenskommelsen med L2 Fastigheter. Försäljningen innebär att vi kan renodla vår verksamhet och fokusera på att äga och förvalta uppskattade köpcentrum. Citycon har under 2014 gjort en omfattande satsning på Stenungs Torg, som vi kommer att fortsätta driva under 2015. Vi ser stor potential för regionen, säger Nils Styf, chief investment officer på Citycon.

- Vi är glada över affären, som ligger i linje med vår strategi att investera i tillväxtområden. Med sin närhet till havet och goda kommunikationer till Göteborg, är Stenungsund ett mycket bra läge som vi ser fram emot att utveckla tillsammans med Citycon, säger Karl Ljunggren, vd på L2 Fastigheter.

Catella var säljarens rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige