Image

City Gross hyr 5 500 kvadratmeter av Genesta i Värmdö

Uthyrning Genesta har tecknat hyresavtal med City Gross gällande 5 500 kvadratmeter butiksyta i Värmdö Marknad. I och med detta avtal är handelsplatsens 25 000 kvadratmeter stora butiksyta fullt uthyrd.
Publicerad den 16 Februari 2016

Värmdö Marknad ligger på Gustavsbergsvägen 24-32 i Värmdö kommun, cirka 20 kilometer sydost från centrala Stockholm. Värmdö Marknad byggdes 2004-2005 och är ett handelsområde för så kallade big box-aktörer. Fastigheten består av två huvudbyggnader med en total uthyrningsyta om 25 000 kvadratmeter.

Värmdö Marknad erbjuder en spännande blandning av butiker inom livsmedel, heminredning och hushållsprodukter, bland annat Coop Forum, MIO och Jysk. Utbudet kompletteras på ett bra sätt av de närliggande butikskedjorna Plantagen och Biltema.

Med City Gross som nytillkommen hyresgäst kan Värmdö Marknad nu erbjuda sina kunder två av landets ledande dagligvarukedjor, vilket ytterligare kommer att stärka attraktionskraften och öka kundflödet till den strategiskt belägna handelsplatsen. Den nya City Gross-butiken beräknas öppna under hösten 2016.

I området kring Värmdö Marknad kommer 1 400 nya bostäder byggas under de närmaste tre åren. Dessutom kommer kollektivtrafiken förbättras genom bland annat utbyggnaden av fler busslinjer för att bättre knyta samman Gustavsberg och Stockholm. Befolkningsutvecklingen på Värmdö är en av Sveriges snabbast växande och kommunen räknar med att 600 nya jobb kommer att skapas inom de närmaste åren.

RED i Stockholm har agerat rådgivare åt Genesta under uthyrningsprocessen.

City Gross är Sveriges fjärde största – och snabbast växande – dagligvarukedja, med 39 stormarknader och webbtjänsten City Gross Matkasse. City Gross ägs och drivs av familjeägda Bergendahls Food. Den 5 500 kvadratmeter stora butiken på Värmdö Marknad blir City Gross första etablering öster om Stockholm.

Magnus Schön är chef för Etablering & Struktur på Bergendahls Food:

– Vi ser fram emot att under hösten 2016 kunna inviga vår nya City Gross-butik på Värmdö Marknad, i den mest expansiva delen av Värmdö kommun. Vi har redan sett en ökad efterfrågan på våra webbtjänster öster om Stockholm, och vi kommer nu att kunna erbjuda en betydligt större valfrihet för regionens konsumenter.

David C. Neil är vd för Genesta:

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Sveriges snabbast växande dagligvarukedja till Värmdö Marknad. Med City Gross som nytillskott kommer kundflödet att öka ytterligare, vilket även blir till gagn för våra övriga hyresgäster.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige