Image

Coop minskar – Systembolaget flyttar in

Uthyrning Coop minskar sina ytor i Lasalles handelsfastighet Stansen 1 i Häggvik norr om Stockholm. Systembolaget tar över Coops gamla ytor.
Publicerad den 11 November 2015

Coop Forum, som är fastighetens ankarhyresgäst, har minskat sin butiksyta till 5 900 kvadratmeter för att passa sitt nya livsmedelskoncept Coop Stora som beräknas öppna i december.

1 350 kvadratmeter av Coops gamla yta kommer att tas över av Systembolaget som kommer öka flödet och omsättningen för övriga hyresgäster i fastigheten. Systembolaget kommer att öppna sin nya butik i december.

Lasalle Investment Management äger fastigheten, som förvaltas av Genesta.

Coop Forum och Systembolaget har sällskap av sex andra hyresgäster ? Jula, Blomsterlandet, Arken Zoo, Kungsängen, Jysk och McDonald’s.

Hagen Knaupp, National Director för Lasalle Investment Management:
- Det här är ett utmärkt upplägg som tydligt ökar fastighetens attraktionskraft och framtida potential. Vi är fast beslutna att fortsätta bidra med ett intressant handelserbjudande för det här spännande upptagningsområdet.

David Neil, vd för Genesta:
- Vi är mycket nöjda att ha fångat Systembolagets intresse samtidigt som vi undertecknat ett nytt långsiktigt hyresavtal med Coop, som är vår ankarhyresgäst i Stansen 1.

Fastigheten omfattar 17 483 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stenhus vd: "Gäller att ligga på och inte slappna av"

Bolag Stenhus vd, Elias Georgiadis, kommenterar bolagets bokslutskommuniké för Fastighetssverige: – Grunderna i bolaget har varit samma sedan starten: bra fastigheter med starka hyresgäster och hög avkastning.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige