Image

Genesta tilldelas Green Star

Bolag Genestas första fond har tilldelats Green Star-klassificering av GRESB, Global Real Estate Sustainability Benchmark. Genestas fond rankades i topp i segmentet för nordiska diversifierade fonder, och på 18:e plats av 120 i segmentet för onoterade värdehöjande fonder.
Publicerad den 8 September 2015
David Neil. Bild: Genesta
David Neil.

Green Star delas ut till management bolag, noterade bolag och fonder inom fastighetssektorn som aktivt mäter, implementerar, förvaltar och utvecklar sitt arbete inom hållbarhet och CSR. Mätningen är mycket noggrann, endast aktörer som till fullo integrerar hållbarhet och CSR i sin verksamhet kan erhålla Green Star-status.

GRESB:s årliga undersökning genomlyser ett brett spektrum av hållbarhetsaspekter, från aktieägarnas engagemang, bolagets policyutveckling och transparens, till hanteringen av risker och möjligheter, prestationsindikatorer och byggcertifieringar.

- En årlig medverkan i GRESB är av högsta vikt för Genestas institutionella investerare eftersom det ger dem en tydlig förståelse för Genestas arbete inom hållbarhet och socialt ansvarstagande. Möjligheterna till jämförelse över Europa och världen är en stor anledning till att GRESB blivit så stort och inflytelserikt, säger David C. Neil, vd för Genesta.

- Vi tror starkt på den här processen och är fast beslutna om att fortsätta implementera hållbarhet i alla aspekter av vår affärsverksamhet, säger Heidi Launo, hållbarhetsansvarig på Genesta.

Relaterade artiklar

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige