Image
Christina Hambäck.
Christina Hambäck. Bild: Gladsheim Fastigheter

Christina Hambäck ny styrelseledamot i Gladsheim

Bolag I samband med Gladsheim Fastigheters årsstämma den 26 maj valdes Christina Hambäck som ny ledamot i bolagets styrelse. I övrigt omvaldes sittande styrelse, med undantag för bolagets vd David Dahlgren.
Publicerad den 2 Juni 2023

Christina Hambäck, född 1978, är i dag chef för strategi & affärsutveckling på ICA Fastigheter. Innan sin nuvarande roll har hon bland annat varit chef för verksamhets­utveckling och hållbarhet på Magnolia Bostad och även tidigare arbetat på Newsec, Ikano Bostad och DTZ. Christina Hambäck har en gedigen erfarenhet från nordisk fastighets- och investeringsmarknad med sina 20 år i branschen. Hon är oberoende i förhållande till bolaget och bolagsledningen samt i förhållande till bolagets större ägare.
– Som vd är jag föredragande inför styrelsen och min roll som aktiv styrelseledamot blir därmed begränsad. Christina kommer istället att kunna ta en mer aktiv roll än jag och bidrar med en mycket gedigen erfarenhet från flera olika verksamheter. Christinas operativa erfarenhet och fokus på hållbarhet, strategi och affärsutveckling är ett både värdefullt och naturligt steg för Gladsheim i vår tillväxtresa, säger vd David Dahlgren.

I Gladsheims styrelse sitter således numera ordförande Carl-Viggo Östlund, Mikael Larsson, Magnus Oscarsson, Magnus Hagerborn samt nyvalda Christina Hambäck som ledamöter. Samtliga i styrelsen, frånsett Christina, tillträdde sina poster i Gladsheims styrelse i juni 2019.
– Jag ser fram emot att ingå i Gladsheims styrelse och att genom de erfarenheter jag erhållit under mina år i fastighetsbranschen kunna bidra till Gladsheims fortsatta tillväxtresa, säger Christina Hambäck.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige