Image
Catena och Peab bygger en ny ternminal åt DHL Freight.
Catena och Peab bygger en ny ternminal åt DHL Freight. Bild: Catena/Peab

Catena och Peab bygger i Malmö

Uthyrning Catena och Peab investerar totalt 240 miljoner kronor via ett gemensamägt bolag i en ny terminalbyggnad för DHL Freight i Sunnanå, precis utanför Malmö.
Publicerad den 24 September 2014

Hyresavtalet löper på tio år med en årshyra om 18,5 miljoner kronor. Den nya terminalen, som blir den första byggnaden i en ny logistikposition vid ringleden runt Malmö, har av- och påfart till såväl Europaväg E4/E6 som riksväg 11. Byggnadens totala yta blir 17 300 kvadratmeter, med en fördelning om 16 000 kvadratmeter terminalbyggnad och 1 300 kvadratmeter kontor.

Den nya terminalen kommer att bli en lågenergianläggning där bland annat solpaneler används för att täcka energibehovet.

Terminalen förväntas vara i bruk vintern 2015/2016.

- Det är fantastiskt att vi lyckats hitta en så bra placering för DHL Freight. Med det perfekta läget kommer terminalen att bidra till sänkt koldioxidutsläpp i centrala Malmö då tillfarten flyttas från staden till Europavägarna. Fastigheten blir hypermodern ur ett miljöperspektiv och vi ska försöka göra anläggningen energineutral. Tack vara områdets storlek och befintliga byggrätter finns här stora möjligheter att utveckla fastigheten till en större logistikposition i södra Sverige, säger Catenas vd Gustaf Hermelin.

Peab har fått bygguppdraget, värt 148 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Skanska ruvar på nya bostäder och kontor i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Bolaget vill riva delar av den befintliga bebyggelsen på platsen och utveckla kvarteret med bland annat ny bostads- och kontorsbebyggelse. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige