Image

DHL Malmö flyttar till nya terminalen

Bolag DHL Malmö lämnar Terminalgatan i Malmö för den nya och moderna terminalen i Sunnanå i Burlövs kommun.
Publicerad den 13 Januari 2016
DHL:s nya terminal i Sunnanå, strax utanför Malmö. Bild: DHL
DHL:s nya terminal i Sunnanå, strax utanför Malmö. Lena Arvidsson. Bild: DHL
Lena Arvidsson.

Flytten har genomförts i dagarna och den nya terminalen är modern och kostnadseffektiv för dagens och framtidens DHL. De nybyggda och miljöcertifierade lokalerna i Sunnanå är mycket yteffektiva och får minskad energiåtgång bland annat genom bergvärme och nytt dynamiskt ljussystem.

– Byggnaden är helt anpassad efter våra behov med fokus på tillväxt på den svenska och internationella marknaden. Viktigt är också att vi med den nya terminalen bättre kan möta våra kunders behov och önskemål samt får en miljövänligare hantering, säger Lena Arvidsson, Vice President Freight Terminal Based Operations.

Fastigheten ägs och förvaltats av Catena och är en greenfield-investering som omfattar terminal och kontorshus om cirka 17 300 kvadratmeter. Fastigheten är Green Building-certifierad vilket bland annat innebär stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfallshantering samt energi- och vattenanvändning.

Fakta: DHL Sunnanå
* Yteffektiv - samma funktioner som tidigare men på 35 procent mindre yta
* Bergvärme
* Ny sorteringsanläggning
* Hög säkerhet
* Energieffektivt och dynamiskt ljussystem
* Förberett för solceller på taket

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige