Image

Byggstart för rekordsnabbt bostadsprojekt i Hovås

Bostäder HSB brf Boulevarden blir det första bostadskvarteret som byggs i Nya Hovås, väster om Göteborg. Här ska ett helt nytt bostad- och affärsområde utvecklas med 1 300 bostäder och 900 arbetsplatser.
Publicerad den 25 Juni 2015
HSB brf Boulevarden blir det första bostadskvarteret som byggs i Nya Hovås. Bild: HSB
HSB brf Boulevarden blir det första bostadskvarteret som byggs i Nya Hovås.

På rekordtid sätter man nu spaden i marken.

- För bostadsbristens Göteborg är projektet nya Hovås en succé. På bara fyra år har vi gått från programidé till att byggstarta. Mycket tack vare det dialogarbete vi gjort med alla olika intressenter, säger Lena Josgård, chef för mark- och projektutveckling på HSB Göteborg.

Närheten till havet lockar många köpare. Två av dem är Markus Wensberg och Hanna Eriksson som med sinabosparpoäng i HSB var först ut att få välja bostad i HSB brf Boulevarden. Idag bor de i en hyresrätt på Eriksberg och ser fram emot inflyttning, även om den dröjer ett tag till.

- När vi letade bostadsrätt satte vi upp kriterier som exempelvis närhet till bra kollektivtrafik eftersom vi inte har någon bil. Likaså sökte vi bra förskola och trygg boendemiljö för dottern Saga. Att dessutom kunna dra ner till havet efter jobbet och ta ett kvällsdopp är något som vi ser fram emot, säger Markus Wensberg, snickare och bostadsrättsköpare i HSB brf Boulevarden.

Allt i hållbarhetens tecken.Våren 2017 beräknas det vara dags för inflyttning i HSB brf Boulevarden. Här ska nu fyra hus byggas längst Hovås allé, före detta Billdalsvägen. Totalt 68 lägenheter uppförs, alla med 2,80 meters takhöjd och man satsar på stora terrasser och balkonger. Projektets snackis är guldklimpen, en helt fristående byggnad klädd i guldanodiserad plåt som kommer att byggas på innergården. Här i guldklimpen kommer brf Boulevardens medlemmar att ha sin gemensamhetslokal och tvättstuga. Inflyttning beräknas till våren 2017.

Nya Hovås är beläget 1,2 mil från Linnéplatsen i centrala Göteborg. Här kommer 1 300 bostäder byggas där området och dess inriktning bygger på närmare 8 000 önskemål från grannar och andra intressenter i området. Visionen är att bygga en hållbar blandstad där det är möjligt att både arbeta och bo samtidigt och som kombinerar pulsen från staden med lugnet på landet. En plats där hav och natur möter bekvämt boende, ambitiösa företag och inspirerande shopping.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige