Image

Fem arkitekter gör upp i Nya Hovås

Bygg/Arkitektur Fem arkitektkontor återstår i urvalsprocessen kring uppdraget att rita 250 nya hyresrätter för Familjebostäder i Nya Hovås i Göteborg.
Publicerad den 17 Mars 2015

Ursprungligen deltog 27 arkitektkontor från Sverige, Belgien och Danmark.
Nu återstår Fojab Arkitekter, Grad Arkitekter, Liljewall arkitekter, Nyréns Arkitektkontor och Tengbomgruppen.

- De fem arkitektkontor vi valt har visat vitt skilda referensuppdrag, och det är vår övertygelse att vi kommer att få fem mycket starka och unika förslag att ta ställning till. Vem eller vilka som går vidare till det sista och avslutande steget presenteras runt midsommar. Det första spadtaget beräknas till våren 2016, säger Micael Jansson, nybyggnadschef på Familjebostäder.

Nya Hovås är ett helt nytt bostadsområde, som när det är klart kommer att bestå av 1 300 bostäder och 900 arbetsplatser. Visionen för Nya Hovås är en småskalig blandstad som förenar stadens utbud av boende, service, skolor, handel och kontor med parker, grönområden och promenadavstånd till havet.

Området får en blandad stadsbebyggelse med hyresrätter, bostadsrätter, små butiker, restauranger och lokaler, där man kan leva, bo, arbeta och handla.

Projektet är ett samarbete mellan Next Step Group, Skanska Nya Hem, HSB, Veidekke Bostad och Familjebostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige