Image

Byggstart för bostäder i Västra Hamnen

Bostäder Den 4 mars sätts spaden i marken för 90 nya lägenheter i Riksbyggens Brf Blinkfyren och Brf Livbojen i Västra Hamnen i Malmö.
Publicerad den 2 Mars 2016
Totalt skapas 90 nya lägenheter. Bild: Riksbyggen
Totalt skapas 90 nya lägenheter.

De båda föreningarna blir först ut i kvarteret Sjöfararen i Västra Hamnen.

– Riksbyggens satsning i kvarteret Sjöfararen är ett bra exempel på vår målsättning att bygga bostäder riktade till många olika målgrupper. I Brf Blinkfyren finns bland annat boenden för den stora familjen medan Brf Livbojen består av kvadratsmarta lägenheter med ett eller två rum och kök, säger Ulrika Nyström, regionchef för Riksbyggens affärsområde bostad i södra Sverige.

I kvarteret Sjöfararen planerar Riksbyggen även att uppföra 44 Bonum seniorlägenheter i Brf Ankaret. Säljstart för Brf Ankaret är planerad till våren 2016.

Kvarteret Sjöfararen befinner sig i den del av Västra Hamnen som kallas Masthusen. Masthusen är den första stadsdelen i Norden som har erhållit en hållbarhetscertifiering enligt det internationella systemet Breeam Communities.

Brf Blinkfyren består 41 lägenheter med ett till fem rum och kök. Bostäderna fördelas på två huskroppar, dels ett tornhus om nio våningar, dels ett femvåningshus.
Brf Livbojen blir 49 lägenheter med ett eller två rum och kök.

– Riksbyggen vill fortsätta att växa i Malmö och vi arbetar hårt för att hitta nya lägen att bygga i för att kunna skapa attraktiva och hållbara boenden för alla, säger Ulrika Nyström.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige