Image

Brinova på väg bort från börsen

Bolag Aktiespararna sa nej till budet – men av allt att döma lyckas Backahill Holding AB ta över Brinova, som därmed försvinner från börsen.
Publicerad den 30 Juli 2012

Aktiespararna var kritiska till Backahill-budet och rekommenderade sina medlemmar att inte acceptera.

- Budet genomförs i syfte att förbereda en kommande generationsväxling hos huvudägaren. De små aktieägarna ska inte drabbas i en sådan situation utan de ska ges en skälig ersättning, menade Carl Johan Högbom, tillförordnad vd i Aktiespararna, och syftade på att de erbjudna 105 kronorna bara innebar en budpremie på en procent, och vida understeg substansvärdet som angetts till 126,55 kronor.

Men efter acceptperiodens slut den 24 juli hade Backahill Holding 98,5 procent av kapitalet och 99,0 procent av rösterna i Brinova, och bolaget kommer inom kort att påkalla tvångsinlösen av resterande aktier i Brinova samt verka för en avnotering av Brinova-aktien.

Backahill Holding AB ägs till 91 procent av Backahill – som helägs av Erik Paulsson – och till 9 procent av Brinovas vd Gustaf Hermelin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Styrelsesammansättning à la Mindus: Så här har fastighetsbolagen avkastat

Bolag Äger ledamöterna aktier för mer än fem gånger årsarvodet? Och leder ett större ägande hos ledamöterna till högre avkastning? David Mindus lyfte frågan i sitt hyllade vd-ord i Sagax årsredovisning. Vi har undersökt hur det ser ut i fastighetsbolagen – och hur avkastningen har varit för de olika kategorierna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY