Image

Backahill uppe i 88,9 procent av rösterna i Brinova

Bolag Backahill kontrollerar nu 83,9 procent av kapitalet och 88,9 procent av rösterna i Brinova, detta efter att bland annat förvärvat aktier utanför erbjudandet som bolaget kom med i maj.
Publicerad den 8 Juni 2012
Erik Paulsson. Bild: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Erik Paulsson. Bild: Eddie Ekberg. Gustaf Hermelin. Bild: Brinova. Bild: Catena
Gustaf Hermelin. Bild: Brinova.

Backahill Holding AB har nu nått 83,9 procent av kapitalet och 88,9 procent av rösterna i Brinova.

Detta sedan Backahill Holding AB förvärvat aktier i Brinova utanför erbjudandet Backahill kom med den 16 maj, erhållit skriftliga oåterkalleliga åtaganden från aktieägare i Brinova samt att Peab har gått ut med att de avser att acceptera budet på 105 kronor per aktie.

Backahill Holding AB ägs till 91 procent av Backahill (som helägs av Erik Paulsson) och till 9 procent av Brinovas vd Gustaf Hermelin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Styrelsesammansättning à la Mindus: Så här har fastighetsbolagen avkastat

Bolag Äger ledamöterna aktier för mer än fem gånger årsarvodet? Och leder ett större ägande hos ledamöterna till högre avkastning? David Mindus lyfte frågan i sitt hyllade vd-ord i Sagax årsredovisning. Vi har undersökt hur det ser ut i fastighetsbolagen – och hur avkastningen har varit för de olika kategorierna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY