Image

Backahill köper stort i Brinova – lämnar budpliktsbud

Bolag Backahill har köpt till aktier i Brinova så att bolaget nu äger aktier motsvarande 53,3 procent av kapitalet och 67,7 procent av rösterna i bolaget. Bolaget överskrider därmed budpliktsgränsen och lämnar ett budpliktsbud till övriga aktieägare i Brinova. Bakom budet ligger interna aktietransaktioner inom Paulsson-familjen plus att Brinovas vd Gustaf Hermelin har knutits ännu tätare till Erik Paulsson.
Publicerad den 16 Maj 2012

Budet uppgår till 105 kronor per aktie – både A och B - en premie på 1,5 procent jämfört med den genomsnittliga betalkursen de tio senaste dagarna.

Acceptperioden löper från 8 juni till 6 juni.

Backahill senaste förvärv gäller motsvarande 10,6 procent av kapitalet och 38,1 procent av rösterna.

Bakgrunden till budet, som officiellt läggs av Backahills dotterbolag Backahill Holding AB, som ägs till 91 procent av Backahill och till nio procent av Brinovas vd Gustaf Hermelin är att Backahill lagt över sina aktier i Backahill Holding AB.

Därefter har vissa av Paulsson-familjens medlemmar, tillika storägare i Brinova, sålt sina aktier till budgivarbolaget. Ägarna det rör sig om är Erik Paulssons bror Mats Paulsson, hans son Svante Paulsson och hans dotter Sara Karlsson.

Även Gustaf Hermelin har sålt sina aktier till bolaget, som han nu alltså äger nio procent av.

Erbjudandet finansieras med eget kapital som tillskjutits budgivarbolaget av Backahill och Gustaf Hermelin, genom aktieägarlån från Backahill samt genom förvärvskrediter tillhandahållna av Swedbank AB och Sparbanken Öresund.

Erik Paulsson äger Backahill till 100 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige