Image

Borås största solcellsanläggning på Simonsland

Uthyrning Kanico satsar på förnyelsebar el i sitt projekt Simonsland i Borås. En 400 kvadratmeter stor solcellsanläggning ska anläggas, vilket innebär att design- och textilklustret får Borås största solcellsanläggning. Kanico påbörjar nu också uthyrningsarbetet för de kommersiella ytorna i projektets första etapp.
Publicerad den 14 September 2011
Kanico är ett familjeföretag i Borås. Pappa Kjell Berggren är vd och dottern Hanna Lassing är projektledare för Simonsland. Bild: Kanico. Bild: Nicklas Tollesson
Kanico är ett familjeföretag i Borås. Pappa Kjell Berggren är vd och dottern Hanna Lassing är projektledare för Simonsland. Bild: Kanico.

Anläggningen, som kommer till i samarbete med Borås Energi, ska finnas på huvudbyggnaden, vars sågtandstak lämpar sig ypperligt för solceller.

Svenskt Konstsilkes gamla fabrik i centrala Borås byggs just nu om till ett 60 000 kvadratmeter stort design-, mode och textilkluster.

Första etappen, som ska stå klar hösten/vintern 2013 omfattar 37 000 kvadratmeter, varav 30 000 är uthyrda till Textilhögskolan (10 000) och Borås stad (20 000).

Kanico ska nu börja hyra ut de resterande ytorna i den första etappen.
- Vi vill ha klart med restaurang- och kaféaktörer under början av nästa år. Det är bra att få med dem tidigt så att de kan vara med och påverka utformningen av sina lokaler. Av de kommersiella ytorna kommer vi i första läget att jobba skarpt med 2 000 kvadratmeter. Sedan har Borås stad option på ett par tusen kvadratmeter som tillväxtytor, säger Hanna Lassing, Kanicos projektledare för Simonsland, till Fastighetssverige.

Det kommer också att uppföras ett drygt hundratal studentbostäder vid Simonsland. Från början var Kanicos planer att bygga dem själva, men nu har man valt att sälja byggrätterna till AB Bostäder.
- Bostäderna kommer att uppföras på parkeringsplatsen i den norra delen av området. De ska också vara klara 2013, säger Hanna Lassing.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige