Image
Kvarteret Guldbaggen i Borås Knalleland, där Bergslenagymnasiet ligger.
Kvarteret Guldbaggen i Borås Knalleland, där Bergslenagymnasiet ligger. Bild: Cernera

Borås Stad och Cernera fortsätter samarbeta kring Bergslenagymnasiet

Uthyrning Borås Stad har förnyat och utökat sitt hyresavtal med Cernera för lokalerna som används av Bergslenagymnasiet i Knalleland. Avtalet innebär en utökning där skolan kommer att använda hela fastigheten, vilket motsvarar cirka 2 900 kvadratmeter. Lokalerna kommer att genomgå omfattande renoveringar och därefter uppfylla Västra Götalandsregionens riktlinjer för tillgänglighet.
Publicerad den 23 Augusti 2024

Ombyggnationen av fastigheten innefattar en renovering och ombyggnation med målet att skapa anpassade lokaler för dagens och framtidens utbildning. Allt är planerat att stå klart till våren 2025. Ombyggnationen kommer ske parallellt med det pågående läsåret, med noggrann planering för att minimera störningar i undervisningen.

– Vi är mycket glada över att fortsätta vårt samarbete med Borås Stad och få möjligheten att utveckla lokalerna utifrån skolans nuvarande och framtida behov. Detta projekt ligger helt i linje med våra värderingar om att skapa funktionella och hållbara miljöer för olika verksamheter, säger Oskar Malmén, vd för Cernera.

– Den har präglats av ett utmärkt samarbete och vi ser fram emot att välkomna verksamheten till fina anpassade lokaler, säger Kristina Brink, gymnasiechef på Borås Stad.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Advicy charmade draknästet – fick största investeringen

Bolag Sandra Mobaraki och Amir Chizari deltog under torsdagen i SVT:s program Draknästet. Deras bolag Advicy vill med hjälp av modern AI-teknik förändra en konservativ fastighetsbransch. I Draknästet sökte – och fick – de fyra miljoner kronor mot 20 procent av bolaget, den största enskilda investeringen i programmets historia. – Det var spännande och nervöst att vara med i programmet, berättar Amir Chizari för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige