Image
Bonnier Fastigheters Centralhuset i Uppsala.
Bonnier Fastigheters Centralhuset i Uppsala. Bild: Bonnier Fastigheter

Bonnier Fastigheter hyr ut till Metacon i Centralhuset

Uthyrning Metacon, ett internationellt energiteknikföretag, flyttar sitt huvudkontor till Centralhuset, en fastighet som Bonnier Fastigheter utvecklar till kontorshus.
Publicerad den 23 Februari 2024

Metacon är noterat på Nasdaq First North Growth Market och är specialiserat på att utveckla och tillverka energisystem för produktion av fossilfri, så kallad grön vätgas, vilket är ett teknikområde med global expansion inom övergången till hållbara energi- och bränslesystem.

– Vi ser fram emot att välkomna Metacon till Uppsalas mest centrala kontorshus. Vi hoppas att de kommer trivas hos oss och ser fram emot ett långt och givande samarbete, säger Maziar Shokraee, tillförordnad marknadsområdeschef på Bonnier Fastigheter.

Centralhuset förvärvades av Bonnier Fastigheter år 2018. I huset finns idag kontorshyresgäster som Rejlers, EY, B24 och inom kort även Domstolsverket i fastigheten i Uppsala.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige