Image

Bonnier byggstartar i Kungens kurva

Bygg/Arkitektur Nu startar bygget av Bonniers handelsplats Orangeriet med allt för hemmet i samma hus. Byggentreprenör är Zengun.
Publicerad den 18 Maj 2016

I början av 90-talet byggdes fastigheten Segmentet 1 i Kungens kurva av Bonnier Fastigheter för att inrymma Bonnier Tidskrifters nya tryckeri. Därefter har fastigheten inrymt många olika verksamheter som exempelvis Svensk Filmindustris huvudkontor och filmateljéer och världens modernaste halvledartillverkning. Det projekt som nu startas är etapp två av tre där den sista etappen planeras kunna slutföras under 2017.

Totalt är fastigheten på cirka 27 000 kvadratmeter och är belägen bredvid Heron City alldeles intill den nya infarten till Kungens kurva som nu byggs som en del av Förbifart Stockholm. All i dag tillgänglig yta, cirka 16 000 kvadratmeter, är nu fullt uthyrt till hyresgäster som Bygghemma.se, EM Home, K-Rauta, Kungsängen och Bounce.

Handelsplatsen Orangeriet kommer att bli en destination för hela familjen och denna etapp beräknas vara klar under hösten 2016. Byggentreprenör är Zengun.

– Vi på Zengun är glada och stolta över att Bonnier Fastigheter valt oss som entreprenör när de nu startar bygget av den nya handelsplatsen Orangeriet, säger Martin Dahlgren, vd på Zengun AB.

– Trenden för köpcentrum är idag tydlig, man behöver erbjuda sina kunder något mer än enbart traditionell handel. Att ge handelsplatsen ett tydligt koncept som ger kunderna en konkret anledning att besöka handelsplatsen tillsammans med en bra mix av butiker, restauranger och upplevelser är något vi är övertygade om kommer att skapa en väl fungerande handelsplats för både dagens och framtidens kunder, säger Sara Olsson, uthyrningsansvarig, Bonnier Fastigheter.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige