Image
Bonava säljer i Finland.
Bonava säljer i Finland. Bild: Bonava

Bonava säljer 186 hyreslägenheter i Finland

Transaktioner Bonava säljer 63 hyreslägenheter i Tammerfors och 123 hyreslägenheter i Esbo, Finland, till investeraren EQ. Affärerna uppgår till 45,9 miljoner euro.
Publicerad den 23 December 2021

De första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas till kund under det första kvartalet 2023, respektive det fjärde kvartalet 2023.

– Genom de här investeraraffärerna fördjupar vi vårt samarbete med EQ på nya geografiska marknader, då dessa projekt är de första som vi gör tillsammans med EQ i Tammerfors och Esbo. Hållbarhet präglar båda bolagens agendor och är något som vi arbetat med i utformningen av de aktuella projekten, säger Riku Patokoski, affärsenhetschef, Bonava Finland.

I Tammerfors planerar Bonava totalt att över tid skapa ett grannskap bestående av cirka 200 bostäder i Havu. Det nya bostadsområdet byggs i Hervanta med goda kommunaktioner till Tammerfors centrum, såsom stadens nya spårvagnslinje. Inom en kilometer finns även service, skolor och en förskola och området ligger nära Tammerfors universitet. Bostadsområdet är även beläget nära naturen, Hervantas ishall och en sportarena för utomhusaktiviteter såsom friidrott och fotboll.

I Esbo bygger Bonava sedan 2016 ett grannskap om cirka 760 bostäder fördelat på nio etapper, ett centralt beläget bostadsområde med närhet till service, kommunikationer, skolor, förskolor och sport- och kulturfaciliteter. Det aktuella projektet kommer att ha energikass A.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige