Image
Joachim Hallengren.

Bonava: Ökad omsättning och förbättrat resultat

Ekonomi/Finansiering Stärkt rörelseresultat och kassaflöde samt fler startade projekt, rapporterar Bonava i sin Q4-rapport.


Joachim Hallengren.

Bonava flaggar för rörelseresultat över förväntan

Bolag Bonavas rörelseresultat för fjärde kvartalet och helåret 2020 förväntas bli högre än marknadens förväntningar.


Södra Änggården kan snart börja byggas.

Mark- och miljödomstolen avslår överklaganden i Södra Änggården

Bygg/Arkitektur Mark- och miljödomstolen avslår överklagandena av detaljplanen för Södra Änggården. Byggnationen av knappt 2000 bostäder, skolor och parker kan därmed påbörjas i år.


Fastighetssverige listar de tyngsta rekryteringarna under 2020.

De var de mest profilerade värvningarna 2020

Ranking Fastighetssverige har rankat branschens hetaste rekryteringar under 2020. Här är hela listan.


Bonava säljer lägenheter i Helsingfors.

Bonava säljer i Helsingfors

Bolag Bonava säljer 138 hyreslägenheter i Helsingfors, Finland, till investeraren Icecapital Housing Fund VI Ky. Bostäderna förväntas överlämnas till kund och resultatavräknas under det andra kvartalet 2023.


Bonava säljer i Lübeck.

Bonava säljer 155 hyreslägenheter i Lübeck

Transaktioner Bonava säljer 155 hyreslägenheter i Lübeck, Tyskland, till fastighetsbolaget Industria Wohnen. Affären uppgår till cirka 45 miloner euro.


Bonava

Niam köper av Bonava i Greve, Danmark

Transaktioner Niam har ingått ett bindande avtal med Bonava om att förvärva sex punkthus under uppförande avseende totalt 80 hyreslägenheter i Greve, strax utanför Köpenhamn.


Flygperspektiv från öster med Ulvsundavägen i förgrunden och Rinkeby till höger. Väster om det centralt belägna skogspartiet ligger Bromstensgluggen med föreslagen bebyggelse.

Välkänd fastighetstrio ska förtäta glugg i Västerort

Bostäder Bonava, Åke Sundvall och Sveafastigheter föreslås få markanvisningar för hundratals bostäder i nordvästra Stockholm.


Ältadalen i Nacka.

Bonava säljer ytterligare en etapp i Ältadalen, Nacka

Transaktioner Bonava har sålt ytterligare en etapp i Ältadalen, Nacka. Köpare är Innovation Properties och Borohus som köper cirka 3 600 kvadratmeter ljus BTA.


Riku Patokoski.

Riku Patokoski ny affärsenhetschef för Bonava Finland

Bolag Bonava har utsett Riku Patokoski till ny affärsenhetschef för Bonava Finland och medlem av Bonavas koncernledning och tillträder rollen senast den 1 juni 2021.


Bonava vinner markanvisningar för 500 bostäder i Stockholm.

Bonava vinner markanvisningar för 500 bostäder i Stockholm

Bygg/Arkitektur Bonava har vunnit tre markanvisningar om totalt cirka 500 hem i Stockholm. Gemensamt för markanvisningarna belägna i Rågsved, Östberga och Husby, är Bonavas stora fokus på social hållbarhet, med ambitionen att skapa sociala och inkluderande grannskap med svanenmärkta bostäder.


Mikael Norman.

Mikael Norman: "Det här är ett toppjobb i branschen"

Bolag Bonavas styrelse har utsett Peter Wallin till ny vd och koncernchef. Fastighetssverige diskuterar med Bonavas styrelseordförande Mikael Norman. Så här många kandidater kollade styrelsen på och därför valde de just Peter Wallin.


Peter Wallin har utsetts till ny vd för Bonava.

Peter Wallin ny vd för Bonava

Karriär Peter Wallin, med bakgrund inom Skanska, Ratos och norska Hent, blir ny vd för Bonava.


Bonava har fått en markanvisning för bostäder och en förskola i Östberga.

Noterat bolag vinner mark i Östberga

Bostäder Bonava ska bygga bostäder och en förskola inom det storskaliga Östbergaprojektet i Stockholm. Fastighetssverige berättar mer.


Marie Bucht, vd för Novi Real Estate.

Novi erhåller uthyrningsuppdrag från Bonava

Uthyrning Novi Real Estate har erhållit uthyrningsuppdrag för Bonavas två projekt i Kristineberg och Sollentuna.


Bonava säljer i Åbo, Finland.

Bonava säljer 131 hyreslägenheter i Åbo

Transaktioner I två separata affärer säljer Bonava totalt 131 hyreslägenheter till investeraren EQ:s bostadsfond i Åbo, Finland. De två projekten förväntas överlämnas till kund och resultatavräknas under det fjärde kvartalet 2021.


Bonava säljer till Lansa.

Bonava säljer 175 hyreslägenheter till Lansa

Transaktioner Bonava säljer 175 svanenmärkta hyreslägenheter i Tomtebo gård till fastighetsbolaget Lansa Fastigheter. Sedan tidigare har Bonava kommunicerat att parterna tecknat en avsiktsförklaring, vilket resulterat i den aktuella affären som är villkorad av en beviljad ansökan om investeringsstöd för hyresbostäder. Projektet förväntas överlämnas till kund och resultatavräknas under 2023.


Här är tredje kvartalets mest profilerade värvningar

Ranking Fastighetssverige har rankat branschens hetaste rekryteringar under det tredje kvartalet 2020. Här är hela listan.


Mikael Norman.

Därför fick Bonavas vd Joachim Hallengren gå

Bolag Det blev under gårdagen känt att Bonavas vd Joachim Hallengren kommer att lämna sitt uppdrag. Fastighetssverige diskuterar bakgrunden till det tuffa beslutet med företagets styrelseordförande Mikael Norman. Här söker de en ersättare och så här ser tidsplanen ut: "Viktigt hitta rätt person."


Joachim Hallengren.

Hallengren lämnar Bonava

Bolag Joachim Hallengren, vd och koncernchef för Bonava, kommer att lämna sitt uppdrag. Han kommer att kvarstå i sin roll under en övergångsperiod, dock längst fram tills dess att en efterträdare kan tillträda. Arbetet med att rekrytera en ny vd inleds omedelbart.