Image
Jon Johnsson blir ny CFO för Bonava och efterträder Lars Granlöf.
Jon Johnsson blir ny CFO för Bonava och efterträder Lars Granlöf. Bild: Bonava

Klart med ny CFO till Bonava

Karriär Jon Johnsson har utsetts till ny CFO och medlem av Bonavas koncernledning med tillträde senast den 2 januari 2025.
Publicerad den 27 Juni 2024

I januari i år så lämnade Bonavas CFO Lars Granlöf omgående bolaget i samband med implementering av en uppdaterad affärsplan för 2024. Vd Peter Wallin och CFO Lars Granlöf hade då enats om att Bonava behövde en CFO med en delvis annan kompetens och erfarenhet.

Jon Johnsson har över 20 års erfarenhet som CFO och andra ledande roller inom finans och ekonomi på bland annat Atlas Copco, Geely och kommer närmast från rollen som CFO på Karo Healthcare. Jon Johnsson är en omvittnat god ledare med betydande erfarenhet av att arbeta i decentraliserade bolag med stark affärskultur.
– Jag välkomnar Jon till Bonava. Med sin mångåriga bakgrund i olika finansroller från flera branscher och sitt starka affärsfokus kommer Jon att vara en stor tillgång i Bonavas fortsatta utveckling av hållbara hem och grannskap, säger Peter Wallin, vd och koncernchef för Bonava.

– Jag ser fram emot att lära känna Bonava och vara en del i att vidareutveckla företaget. Många intressanta projekt väntar med hållbar lönsam tillväxt i fokus, säger Jon Johnsson.

I samband med att Jon Johnsson tillträder rollen som CFO så lämnar Lars Ingman, som innehar rollen som interim CFO, Bonava.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De tyngsta Q2-rekryteringarna

Karriär En rad tunga vd-tjänster tillsattes under andra kvartalet. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste rekryteringar under Q2 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige