Image
Bonava får bygglov för 113 bostäder i Uppsala.
Bonava får bygglov för 113 bostäder i Uppsala. Bild: Bonava

Bonava får bygglov för 113 bostäder i Uppsala

Bygg/Arkitektur Bonava får bygglov från Uppsala kommun och ska bygga 113 Svanenmärkta bostadsrätter i två etapper. Projektet Seminariet är beläget i Seminarieparken i centrala Uppsala och start av försäljning i den första etappen är planerad till den 28 april 2024.
Publicerad den 26 Februari 2024

– Det är glädjande att vi nu tagit ett viktigt steg framåt i utvecklingen av Seminariet, som är ett unikt projekt med centralt läge i historiska kvarter i Uppsala. För att bevara platsens särskilda karaktär kommer också Seminarieparken att rustas upp. Det finns ett stort intresse kring det kommande grannskapet och vi ser fram emot att möta våra blivande kunder i april, säger Michael Björklund, affärsenhetschef, Bonava.

Det kommande grannskapet är beläget i Luthagen, med promenadavstånd till Uppsala centrum. I området finns skolor, förskolor, kommunikationer, service och ett stort kulturutbud. Totalt ska Bonava över tid uppföra tre huskroppar i nyromantisk stil, där bostädernas storlek varierar från 1 till 5 rum om 33–125 kvadratmeter. De boende kommer också att få tillgång till bastu-relax, en gemensamhetslokal och ett bokningsbart övernattningsrum.

2007 förvärvade Bonava byggrätterna i Luthagen och planeringen av grannskapet har genomförts med stor noggrannhet tillsammans med kommunen, grannar och övriga intressenter. För alla involverade parter har bevarandet av parken och upprustning av kulturbyggnaderna varit av central betydelse. Grannskapet kommer att präglas av grönska och den historiska miljön.

Enligt Uppsala kommun behöver det byggas cirka 2 000 – 3 000 nya bostäder om året för att tillgodose det ökade bostadsbehovet. Bonava har verkat i staden under många år och har skapat flera grannskap bland annat i Kapellgärdet med cirka 1 000 bostäder, Kungsträdgårdarna med omkring 350 bostäder och Nästet med strax över 70 bostäder.

Bygglovet har vunnit laga kraft och start av försäljningen i den första etappen planeras till den 28 april 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige