Image

Lämnar CBRE för EQT Exeter

Bolag EQT Exeter gör chefsvärvning från CBRE.


Ekerövallen etapp 2.

Alm Equitys dotterbolag byggstartar i Ekerö

Bostäder ALM Småa Bostad byggstartar bostäder i parhusform i Träkvista, Ekerö. Projektet är den andra etappen av tre.


Bonava säljer i Finland.

Bonava säljer 186 hyreslägenheter i Finland

Transaktioner Bonava säljer 63 hyreslägenheter i Tammerfors och 123 hyreslägenheter i Esbo, Finland, till investeraren EQ. Affärerna uppgår till 45,9 miljoner euro.


Fastigheten Hönsfodret på Södermalm.

Alecta Fastigheter miljardköper av EQT på Södermalm

Transaktioner Alecta Fastigheter köper tomträtten till skolfastigheten Hönsfodret 1 på Södermalm i Stockholm från EQT. Fastigheten genomgår för närvarande en full om- och tillbyggnad som ska vara klar i mitten av 2022.


Eva Landéns Corem och Joakim Alms Alm Equity siktar på att bilda och notera ett bostadsutvecklingsbolag.

Joakim Alm om nya storsatsningen med Corem: "Ett plus ett blir tre"

Bolag ALM Equity och Corem ska gemensamt utveckla hyresbostäder i egen förvaltning och kommer initialt ha en byggrättsportfölj på cirka 24 000 bostäder i ett nytt bolag som ska noteras 2022. De storslagna planerna offentliggjordes tidigare i veckan och nu berättar Joakim Alm mer för Fastighetssverige om ambitionen med samarbetet, hur de ska bli den största bostadsförvaltaren på börsen och varför man kommer kunna växa snabbt genom förvärv redan 2022.


Joakim Alm.

Alm Equity: 948 kronor i substansvärde

Bolag Joakim Alm: "Man kan likna Alm Equity med ett växthus."


Eva Landén.

Corem renodlar – Landén om bolagets senaste storsatsningar

Bolag I Kista är Corem en del av en samlad 20-miljardersinvestering som ska tillföra bland annat 8 000 nya bostäder och ny infrastruktur till stadsdelen – och samtidigt ska man tillsammans med ALM Equity starta ett nytt noterat bostadsbolag för framtida utveckling av cirka 24 000 bostäder. För Fastighetssverige berättar Corems vd Eva Landén mer om vad de stora satsningarna betyder för bolaget och varför man renodlar i beståndet.


Eva Landéns Corem och Joakim Alms Alm Equity siktar på att bilda och notera ett bostadsutvecklingsbolag.

Alm och Corem på väg att bilda bostadsbolag – kan noteras nästa år

Bolag Alm Equity och Corem Property Group utvärderar möjligheten att skapa ett gemensamt förvaltningsbolag med 24 000 framtida hyresbostäder.


Alm Equity får markanvisning i Barkarbystaden.

Alm Equity vinner markanvisning för kontor och kommersiell verksamhet i Barkarby

Bygg/Arkitektur Markanvisningen i Barkarby avser 13 000 kvadratmeter BTA för kontor och kommersiell verksamhet i kvarter 5. Här planerar Alm Equity för 11 000 kvadratmeter kontorsytor och 2 000 kvadratmeter kommersiella lokaler.


Vy från Sätra över tillkommande bebyggelse (röd) i relation till befintlig (vit).

Grönt ljus för 800 nya bostäder i Skärholmen

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har godkänt ett förslag till detaljplan för Skärholmsdalen som ingår i Fokus Skärholmen. Fastighetssverige berättar mer.


Fredrik Arpe.

Järntorgets vd tar plats i Alms ledningsgrupp

Bolag Fredrik Arpe har antagit uppdraget som affärsområdeschef för affärsområde förvaltning och utses samtidigt till vice vd och kommer ingå i Alm Equitys ledningsgrupp. Fredrik Arpe är i dag vd för Järntorget som förvärvades av Alm Equity i juni 2021.


Joakim Alm.

ALM Equity offentliggör obligationsprospekt – första handelsdag beräknas bli i morgon

Ekonomi/Finansiering ALM Equity emitterade den 17 juni 2021 icke säkerställda företagsobligationer om 1 000 miljoner kronor inom ett ramverk om totalt 1 250 miljoner kronor. Obligationerna har en löptid om 5 år och en rörlig ränta motsvarande 6,50 procent över 3-månaders STIBOR.


Joakim Alm.

Alm: Samtliga villkor för Järntorget-förvärvet uppfyllda

Bolag 100 procent av Järntorgets aktieägare har accepterat Alm Equitys bud. Alms plan att tillträda Järntorget under Q2 ligger fast.


300-350 bostäder och förskola planeras nära där Hägerstensvägen och Essingeleden korsas i Aspudden. Planområdet markerat i rosa.

Byggduo får betala mer efter kraftig försening

Bygg/Arkitektur Markpriset har ökat med över 70 procent sedan de ursprungliga markanvisningarna för sju år sedan. Fastighetssverige berättar mer om det försenade projektet i Söderort.


Joakim Alm.

ALM Equity genomför emission för en miljard kronor

Bolag ALM Equity meddelar i dag att bolaget beslutat att emittera seniora icke-säkerställda obligationer med ett sammanlagt belopp om en miljard kronor inom ett ramverk om totalt 1 250 000 000 kronor.


Joakim Alm.

ALM Equity kan emittera nya obligationer för upp till en miljard kronor

Bolag ALM Equity meddelar att bolaget undersöker möjligheten att emittera nya obligationer om upp till en miljard kronor i syfte att delfinansiera förvärvet av aktier i Järntorget Byggintressenter.


ALM Equity förvärvar Järntorget Byggintressenter i en affär värd cirka 1,7 miljarder kronor.

ALM Equity slutför förvärvet av Järntorget

Transaktioner ALM Equity ingick den 4 maj 2021 en avsiktsförklaring med huvudägarna till Järntorget Byggintressenter i syfte att förvärva huvudägarnas aktier i Järntorget. ALM Equity har nu med positivt resultat genomfört due diligence och slutförhandling har skett med huvudägarna.


Joakim Alm.

Alm Equity tar in 342 miljoner på preffar – kurs 114

Ekonomi/Finansiering Alm Equity har emitterat tre miljoner preferensaktier till en kurs om 114 kronor.


Joakim Alm.

Alm Equity minskade omsättning och resultat under Q1

Bolag Omsättningen sjönk 58,1 procent till 173 miljoner kronor (413) och rörelseresultatet blev -23 miljoner kronor (100).


Järntorgetmosaik

Därför väljer Järntorget bort börsen

Bolag Per Schönning, ordförande i familjebolaget som nu är på väg in i Alm Equity: "Positiv marknad – flera stycken som hörde av sig."