Image
EQ Stockholm i Värtahamnen.
EQ Stockholm i Värtahamnen. Bild: Niam

Niam adderar ännu mer coworking i Värtahamnen

Bygg/Arkitektur Niams första etapp av coworking i Värtahamnen är klar och fullt uthyrd. Efterfrågan på små kontor har varit ovanligt stor, därför väljer Niam att bygga om ytterligare ett våningsplan om 1 650 kvadratmeter i EQ Sthlm till coworking bestående av 29 mindre kontor i olika storlekar, konferens- och mötesrum, lounger och stora pentryn. Inflyttning sker i mitten av januari 2024. Byggnaden förvärvades av Niam 2016 och omfattar 8 600 kvadratmeter kontor varav 3 000 kvadratmeter är coworking samt Scandic Hotel.
Publicerad den 6 November 2023

Niam ser en tydlig trend i Stockholm gällande efterfrågan på små, kostnadseffektiva kontor med många pendlingsalternativ.
– Vi märker att mindre och medelstora bolag är positiva till att etablera sig, och vara en del av, utvecklingen i Värtahamnen. Många ser det som en fördel att vi erbjuder små, kostnadseffektiva kontor där allt ingår. Det blir enkelt att flytta hit och våra flexibla lösningar möjliggör tillväxt. Värtahamnen ligger centralt och det är enkelt att ta sig hit med bil, båt, cykel eller t-bana, berättar Ola Kolmert, affärsutvecklare för Värtahamnen hos Niam.

I fastigheten på Hangövägen 29 ligger även Scandic Hotel som nu genomgår en omfattande renovering och utveckling. I sommar nylanseras hotellet med restaurang, takbar och wellness som kommer vara till gagn för Niams hyresgäster. Nu i november öppnar även Ruff i sina nya lokaler med golflounge och bar där de serverar mat och dryck.

I nära anslutning till EQ Sthlm pågår också byggnationen av ett helt nytt kvarter med Niams kontorsprojekt Grid 17 och Bonnier Fastigheters Portalen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator-toppen om krisbolagets utsatta läge

Bolag Med ett Fastator som redovisar minskat substansvärde, minskande omsättning och en ökande rörelseförlust har styrelseledamoten och tillförordnade vd:n Björn Rosengren inga svårigheter att hålla sig för skratt. Fastighetssverige fångade upp honom för att få hans syn på bolagets framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige