Image
Joakim Alm, vd Alm Equity.
Joakim Alm, vd Alm Equity. Bild: Alm Equity

Alm Equity påverkat av Besqab-fusionen: "Inte strategiskt viktigt"

Ekonomi/Finansiering Alm Equity, som utvecklar och investerar i tillgångar inom fastighetsbranschen, hade en nettoomsättning på 241 miljoner kronor (266) och ett resultat efter skatt om -276 miljoner kronor (-84) under det första kvartalet 2024.
Publicerad den 30 Maj 2024

Det negativa resultatet för perioden kommer framför allt av en orealiserad värdeförändring om -215 miljoner i kvartalet hänförlig till att innehavet i Besqab (tidigare Aros Bostad). Innehavet har omklassificerats till finansiell anläggningstillgång då ägarandelen blev utspädd i samband med att Aros Bostad och Besqab gick ihop.

I våras offentliggjordes planerna att fusionera Alm Equity och Svenska Nyttobostäder, ett förslag som tas upp för beslut under respektive bolags årsstämmor i juni.

Enligt affärsplanen för tillgångarna i Svenska Nyttobostäder genereras en nettolikviditet på cirka 3,6 miljarder kronor, efter att ha betalt av skulder på 2 miljarder. Denna likviditet kommer Alm att använda för att sänka skuldsättningen ytterligare och investera i nya tillgångar för att ha en balanserad utvecklingsportfölj, heter det.

Vad gäller innehaven i Klövern och Besqab kommer Alm Equity att behålla "tills vidare och så länge innehavet bedöms kunna generera högre värdetillväxt än alternativa investeringar. På sikt är innehaven inte strategiskt viktig", skriver bolagets vd Joakim Alm i delårsrapporten.

Han upprepar även ambitionen att noteras på huvudlistan 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De tyngsta Q2-rekryteringarna

Karriär En rad tunga vd-tjänster tillsattes under andra kvartalet. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste rekryteringar under Q2 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige