Image
Fredrik Arpe.

Järntorgets vd tar plats i Alms ledningsgrupp

Bolag Fredrik Arpe har antagit uppdraget som affärsområdeschef för affärsområde förvaltning och utses samtidigt till vice vd och kommer ingå i Alm Equitys ledningsgrupp. Fredrik Arpe är i dag vd för Järntorget som förvärvades av Alm Equity i juni 2021.


Joakim Alm.

ALM Equity offentliggör obligationsprospekt – första handelsdag beräknas bli i morgon

Ekonomi/Finansiering ALM Equity emitterade den 17 juni 2021 icke säkerställda företagsobligationer om 1 000 miljoner kronor inom ett ramverk om totalt 1 250 miljoner kronor. Obligationerna har en löptid om 5 år och en rörlig ränta motsvarande 6,50 procent över 3-månaders STIBOR.


Joakim Alm.

Alm: Samtliga villkor för Järntorget-förvärvet uppfyllda

Bolag 100 procent av Järntorgets aktieägare har accepterat Alm Equitys bud. Alms plan att tillträda Järntorget under Q2 ligger fast.


300-350 bostäder och förskola planeras nära där Hägerstensvägen och Essingeleden korsas i Aspudden. Planområdet markerat i rosa.

Byggduo får betala mer efter kraftig försening

Bygg/Arkitektur Markpriset har ökat med över 70 procent sedan de ursprungliga markanvisningarna för sju år sedan. Fastighetssverige berättar mer om det försenade projektet i Söderort.


Joakim Alm.

ALM Equity genomför emission för en miljard kronor

Bolag ALM Equity meddelar i dag att bolaget beslutat att emittera seniora icke-säkerställda obligationer med ett sammanlagt belopp om en miljard kronor inom ett ramverk om totalt 1 250 000 000 kronor.


Joakim Alm.

ALM Equity kan emittera nya obligationer för upp till en miljard kronor

Bolag ALM Equity meddelar att bolaget undersöker möjligheten att emittera nya obligationer om upp till en miljard kronor i syfte att delfinansiera förvärvet av aktier i Järntorget Byggintressenter.


ALM Equity förvärvar Järntorget Byggintressenter i en affär värd cirka 1,7 miljarder kronor.

ALM Equity slutför förvärvet av Järntorget

Transaktioner ALM Equity ingick den 4 maj 2021 en avsiktsförklaring med huvudägarna till Järntorget Byggintressenter i syfte att förvärva huvudägarnas aktier i Järntorget. ALM Equity har nu med positivt resultat genomfört due diligence och slutförhandling har skett med huvudägarna.


Joakim Alm.

Alm Equity tar in 342 miljoner på preffar – kurs 114

Ekonomi/Finansiering Alm Equity har emitterat tre miljoner preferensaktier till en kurs om 114 kronor.


Joakim Alm.

Alm Equity minskade omsättning och resultat under Q1

Bolag Omsättningen sjönk 58,1 procent till 173 miljoner kronor (413) och rörelseresultatet blev -23 miljoner kronor (100).


Järntorgetmosaik

Därför väljer Järntorget bort börsen

Bolag Per Schönning, ordförande i familjebolaget som nu är på väg in i Alm Equity: "Positiv marknad – flera stycken som hörde av sig."


Joakim Alm.

Alm Equity AB köper Järntorget Byggintressenter

Bolag Alm Equity och huvudägarna till över 90 procent av Järntorget Byggintressenter AB har tecknat en avsiktsförklaring om att Alm ska förvärva huvudägarnas aktier i Järntorget.


Joakim Alm.

Alm Equity handlas med 20 procents rabatt enligt ny värdering

Bolag En ny marknadsvärdering indikerar ett substansvärde av Alm Equity på cirka 10 miljarder kronor.


Björn Ulvaeus.

Björn Ulvaeus storsäljer i Alm Equity – "Skyfflar ner pengar i svarta hål"

Bolag Björn Ulvaeus säljer Alm Equity-aktier för 625 miljoner kronor. Köpare är Aeternum Capital, Odin Fonder och Alcur Fonder.


Alm Equity byggstartar vid Telefonplan.

Alm Småa Bostad uppnår dubbla rekord efter byggstart av 474 enheter

Bygg/Arkitektur Alm Småa Bostad byggstartar ytterligare två etapper i The Brick-området, Telefonplan. Alba består av 396 lägenheter med ett källargarage i tre våningar och Rubigo omfattas av 70 lägenheter. De 474 enheter innebär den största enskilda byggstarten under Alm-koncernens verksamhet. Dessutom uppnår Alm Småa Bostad nu rekordhög nivå med totalt 2 203 enheter i produktion varav 96 procent mot förvaltningsmarknaden.


Enskede Rackethall vill bredda sin verksamhet till padel och bygga flera nya utomhusbanor i anslutning till den befintliga hallen. Satsningen är samtidigt en del av ett bostadsprojekt som också ligger i anslutning till hallen.

Här kan Stockholm få ännu fler padelbanor – och bostäder

Bygg/Arkitektur Snabbväxande bostadsutvecklare föreslås få en gemensam markanvisning med Enskede Rackethall för byggandet av nya padelbanor och flera hundra bostäder. Fastighetssverige berättar mer.


Pressbilden på Svenska Nyttobostäders vd Tommy Johansson.

Den tatuerade börs-vd:n – "symboliserar kampen för min son"

Bolag Pressbilder med tatuerade armar är vi inte bortskämda med i branschen. Men en av börs-vd:arna utgör ett undantag.


Tommy Johansson, vd för Svenska Nyttobostäder.

"Ett tungt maskineri som levererar tillväxt"

Bolag Svenska Nyttobostäder är ett av börsens mest anonyma sexmiljardersbolag.
Det unika upplägget gör att åren fram till 2025 i stort sett är utstakade.
– Vi är ett tungt maskineri som levererar tillväxt, säger vd Tommy Johansson.


Joakim Alm.

Alm: Från bostads- till bolagsutvecklare

Bolag Alm Equity redovisar ett lågt kvartalsresultat men vd Joakim Alm ser stora möjligheter framåt.


Joakim Alm.

Alm: Övervärde på cirka 1,5 miljarder

Bolag JLL har genomfört en marknadsvärdering av Alm Småa Bostads byggrättsportfölj.
Resultatet av värderingen visar ett övervärde på cirka 1.5 miljarder kronor avseende ALM Småa Bostads andel av den totala portföljen.


Kista Square Garden.

Detaljplan klar för 70 000 kvadratmeter i Kista Square Garden

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för Alm Småa Bostads och Klöverns stora stadsutvecklingsprojekt Kista Square Garden – om cirka 70 000 kvadratmeter BTA – har vunnit laga kraft. Fastigheten som idag består av kontor och handel kommer genomgå en stor omvandling till cirka 1 000 bostadslägenheter samt ytor för handel, kontor och gym. Hela byggnaden är underbyggd med garage som är sammankopplat med garagen till Kista Galleria.