Image

Besqab tar nästa steg mot notering

Bolag Besqab har nu tagit beslutet att utreda förutsättningarna för att notera bolagets aktier på Nasdaq OMX Stockholm. Besqab har anlitat Swedbank Corporate Finance som finansiell rådgivare och Hannes Snellman som legal rådgivare.
Publicerad den 3 April 2014
Anette Frumerie. Bild: Pixprovider/David Schmidt
Anette Frumerie.

En börsnotering innebär nya möjligheter för framtida tillväxt med ökad flexibilitet och tillgång till en bredare kapitalmarknad. Vidare kommer en notering förstärka den allmänna kännedomen om Besqab och bolagets ställning hos dess intressenter.

Styrelsens bedömning är att Besqab, med sin långa erfarenhet av projektutveckling och kompetenta ledning, passar mycket bra på börsen.

– Vi ser många möjligheter att växa i både Stockholm och Uppsala. En börsnotering skapar goda förutsättningar att tillvarata dessa tillväxtmöjligheter, säger Anette Frumerie, vd på Besqab.

Besqab bildades 1989 och verksamheten är i huvudsak fokuserad på projektutveckling av bostäder - nyproduktion av bostadsrätter och egna hem i attraktiva lägen i Stockholms län och Uppsala. Besqab har hittills varit delaktigt i projekt som omfattar mer än 5 000 bostäder och cirka 100 000 kvadratmeter lokaler. Verksamheten omfattar hela processen från idéarbete till färdigställande och förvaltning av bostäder och vårdfastigheter.

Fastighetssverige presenterade härom dagen Anette Frumerie som en av talarna på seminariet Fastighetskvinnan 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Heimstaden testar udda inslag i Kronprinsen

Bolag Om en månad invigs första delen av det nyrenoverade Kronprinsen i Malmö. En del av fokuset i den kommersiella ytan är på träning och hälsa. Fastighetssverige tog därför pulsen på Heimstaden om hur det ska gå med deras "nära-centrum stadsdelscentrum" nu.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige