Image

Balder Q3: Förvaltningsresultat per aktie upp 53 procent

Bolag Balders förvaltningsresultat för Q3 ökar med motsvarande 53 procent per stamaktie, till 2,99 kronor (1,91). Substansvärdet per aktie har ökat med tio kronor sedan Q2-rapporten.
Publicerad den 4 November 2015
Erik Selin. Bild: Nicklas Tollesson
Erik Selin.

Förvaltningsresultatet för Q3 uppgick till 535 miljoner kronor (360).

För niomånadersperioden uppgick förvaltningsresultatet till 1 298 miljoner kronor (897), vilket motsvarar en ökning per stamaktie med 53 procent till 7,07 kronor (4,62).

Värdeökningen på fastigheter under Q3 uppgick till 578 miljoner kronor (129).
Avkastningskravet uppgick till 5,3 procent, samma som i Q2-rapporten. Vid årsskiftet låg det på 5,8 procent.

Resultatet efter skatt uppgick till 815 miljoner kronor (289), motsvarande 4,71 kronor per stamaktie (1,47).

Substansvärdet per aktie uppgår till 116,06 kronor, jämfört med 106,16 kronor i Q2-rapporten.

Erik Selin skriver i vd-ordet:

- Ett relativt lugnt men resultatmässigt bra kvartal har lagts till handlingarna. Förvaltningsresultatet ökade i en bra takt på grund av fina insatser från hela Balders organisation liksom i våra delägda bolag. Precis som i de senaste årens rapporterfår vi också extra draghjälp av den allt lägre räntan och även en extraordinär intäkt under kvartalet.

- Kvartalets fastighetsförvärv består enbart av projektfastigheter. I Köpenhamn, där vi sedan tidigare bygger bostäder, har vi förvärvat ytterligare ett antal mycket fina objekt och har därmed cirka 1 000 lägenheter under byggnation. Utöver bostadsprojekten har vi även förvärvat ett hotellprojekt. Vi gillar som bekant hotell och tycker vårt blivande Köpenhamnshotell har väldigt fina förutsättningar bestående av ett vackert hus i ett bra läge med en mycket professionell operatör i form av Nobis. Detta är vår första, men förhoppningsvis inte sista, hotellinvestering i
Köpenhamn.

- Fastighetsmarknaden lär avsluta året starkt med tanke på att ekonomin är relativt bra och räntorna fortsatt rekordlåga. Eftersom Balder investerar i flera länder och fastighetskategorier samt i projekt och även delägda bolag bedömer jag att vi, den starka marknaden till trots, har fortsatt goda möjligheter att finna rimligt bra investeringar. Viktigt att notera är också att Balder som bolag fortsätter att utvecklas positivt på många plan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige