Image

Aros och NCC utvecklar första bostadsområdet i Järva krog

Bygg/Arkitektur Aros Bostadsutveckling tecknar avtal med NCC om förvärv och utveckling av fastigheten Solna Herrjärva 1, med avsikt att utveckla bostäder med en total beräknad area om cirka 7 100 kvadratmeter ljus BTA.
Publicerad den 3 Maj 2018

NCC bedriver ett stort utvecklingsarbete i Järva krog i Solna med ambitionen att skapa en attraktiv stadsdel med kontor, boende och kommersiell service.

Aros Bostad och NCC Property Development har tecknat avtal om förvärv och utveckling av fastigheten Solna Herrjärva 1, vilket kommer att utgöra det första bostadsprojektet i det nya Järva krog. I fastigheten kommer Aros Bostad att utveckla cirka 100 attraktiva och moderna lägenheter med ett planerat färdigställande under det första halvåret 2021. Aros Bostad kommer att tillträda fastigheten under sista kvartalet 2018 och byggstart är planerad till andra kvartalet 2019. Som en del av samarbetet kommer NCC Building även att utföra byggentreprenaden på uppdrag åt Aros Bostad.

– Vi är mycket glada för att kunna ta del av utvecklingen av det nya Järva krog tillsammans med NCC. I Järva krog kommer vi att kunna tillföra väl utformade, moderna och attraktiva bostäder i en spännande framtida stadsdel med utmärkta kommunikationer, tillgång till butiker och service och fina naturområden på nära avstånd. Projektet i Järva krog kompletterar vår redan starka byggrättsportfölj på ett utmärkt sätt, säger Magnus Andersson, vd för Aros Bostad.

– Vi på NCC har ambitionen att utveckla Järva krog till en attraktiv plats där människor vill bo, leva och arbeta. Området har alla förutsättningar till att knyta ihop de delar som attraherar företagande, handel och privatboende, säger Katarina Wåhlin Alm, Sverigechef NCC Property Development Sverige.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige