Image
Petra Krüger blir i maj ny Sverigechef på NCC Property Development.

Petra Krüger om tuffa beslutet och nya utmaningen

Bolag Efter 20 år på Skanska kommer Petra Krüger att lämna bolaget i maj för att bli Sverigechef på NCC PD. För Fastighetssverige berättar hon mer om de starka känslorna för Skanska, lockelsen med NCC och drivkraften som ska få hennes nya arbetsgivare att lyckas med tillväxten.


Miljötillstånd för halvön på Masthuggskajen i hamn.

Miljötillstånd för halvön på Masthuggskajen i hamn

Bygg/Arkitektur Nu är det klart med alla de tillstånd som krävs för att bygga en ny halvö i vattnen vid Masthuggskajen. Mark- och miljödomstolens beslut om miljötillstånd har vunnit laga kraft och arbetet med Masthuggskajen kan gå vidare.


Katarina Wåhlin Alm är sverigechef för NCC Property Development. Vid årsskiftet lämnar hon för att bli stadsbyggnadsdirektör i Nacka kommun.

Därför lämnar Wåhlin Alm NCC

Karriär När Katarina Wåhlin Alm vid årsskiftet kliver in i Nacka kommuns stadshus som ny stadsutvecklingsdirektör lämnar hon NCC och den privata sektorn bakom sig. Men själv ser hon det inte som ett dramatiskt språng. För Fastighetssverige berättar hon hur hon ser på sitt kommande uppdrag.


Per Sundequist, fastighetsutvecklare NCC Property Development, Marcus Sandahl, uthyrningschef NCC Property Development, Olle Langenius, styrelseordförande More Alliance och Johan Hagsjö, VD på bolaget Revolve.

NCC säkrar första uthyrning i Brick Studios

Uthyrning More Alliance, Västsveriges största byråallians inom kommunikation och marknadsföring, ska dubbla verksamheten med Göteborg som bas. En viktig faktor är att säkra det framtida kontorsbehovet. År 2022 flyttar hela byråalliansen in i nybyggda Brick Studios på Masthuggskajen i Göteborg.


Andreas Lindelöf

Andreas Lindelöf ny regionchef för NCC Property Development

Karriär NCC rekryterar Andreas Lindelöf från NREP till regionchef Stockholm för affärsområdet Property Development.


Joachim Holmberg blir affärsområdeschef för NCC Property Development.

Carola Lavéns ersättare hämtas från Skanska

Karriär Joachim Holmberg blir ny affärsområdeschef för NCC Property Development. Han tillträder senast 1 september och kommer från Skanska där han varit chef för den kommersiella fastighetsutvecklingen i Skanska Sverige.


Brommaprojektet, visualiserat från Ulvsundavägen.

"Ibland måste man våga tänka nytt"

Transaktioner Genom en storinvestering om 2,5 miljarder ska NCC förvandla Ica Fastigheters handelssatsning till arbetsplatser i framkant. För Fastighetssverige berättar Katarina Wåhlin Alm mer om vägen fram till storaffären i Bromma.


Aros och NCC utvecklar första bostadsområdet i Järva krog

Bygg/Arkitektur Aros Bostadsutveckling tecknar avtal med NCC om förvärv och utveckling av fastigheten Solna Herrjärva 1, med avsikt att utveckla bostäder med en total beräknad area om cirka 7 100 kvadratmeter ljus BTA.


Nya regionchefer till NCC:s fastighetsutveckling

Bolag NCC Property Development förstärker sitt svenska team med två nya regionchefer. Andreas Wik blir ny regionchef för Stockholm och i region syd välkomnas Henrik Bredenfeldt.


NCC utvecklar nytt huvudkontor till EY i Köpenhamn

Bygg/Arkitektur NCC Property Development och EY har ingått ett hyresavtal om ett nytt huvudkontor på cirka 8 000 kvadratmeter i Frederiksberg, Köpenhamn.


"Har alltid varit attraherad av NCC"

Karriär Robert Bolmgren om framgångarna i JLL – och varför han byter till NCC Property Development.


NCC hämtar in chef från JLL

Bolag NCC rekryterar Robert Bolmgren till rollen som nordisk försäljningschef för affärsområdet Property Development.


Därför lämnar Björkander Delphi

Karriär Den profilerade advokaten Magnus Björkander får nytt toppjobb på NCC: ”Har svårt att tänka mig ett jobb som omfattar så mycket”.


Arendal Green Park.

Fullt uthyrt hos NCC i Arendal

Uthyrning  NCC Property Development har hyrt ut 9 600 kvadratmeter i Arendal Green Park, Göteborgs Hamn. Fastigheten är därmed fullt uthyrd.


NCC Property Development
rekryterar chefsjurist från Setterwalls

Karriär Assur Badur har nyligen tillträtt rollen som Chief Legal Officer (CLO) för affärsområdet NCC Property Development på nordisk nivå. Rollen är ny och Assur Badur kommer ingå i ledningsgruppen för affärsområdet. Han kommer närmast från Setterwalls där han var delägare och ansvarig för fastighetsgruppen.


Boozt.com till NCC:s Exlent Hyllie

Uthyrning Modeföretaget Boozt.com blir nästa hyresgäst att ansluta till NCC:s kontorshus Exlent Hyllie i Malmö. Därmed är 95 procent av ytorna uthyrda.


Nya regionchefer till NCC Property Development

Karriär NCC Property Development tillsätter nya regionchefer i regionerna väst och syd.


NCC startar nytt kontorsprojekt utanför Köpenhamn

Bygg/Arkitektur NCC Property Development påbörjar utvecklingen av en ny kontorsfastighet i Vallensbaek Company Park, utanför Köpenhamn. Det nya projektet omfattar totalt cirka 8 800 kvadratmeter kontorslokaler.


NCC säljer kontors- och handelsfastighet i Köpenhamn

Transaktioner NCC har sålt en kontors- och handelsfastighet belägen på huvudgatan i Lyngby, en förort till Köpenhamn, för 155 miljoner kronor. 


NCC hyr ut till Condeco vid Ullevi

Uthyrning NCC har skrivit hyresavtal med kafé Condeco om 500 kvadratmeter i det nya kontorshuset på Skånegatan 1-3 vid Ullevi i centrala Göteborg.