Image

NCC investerar 2,5 miljarder i Brommaprojekt

Transaktioner NCC köper en fastighet intill Bromma Blocks av Ica Fastigheter med cirka 50 000 kvadratmeter byggrätt för kontor, handel och hotell. NCC har också tecknat 15-åriga hyresavtal om cirka 20 000 kvadratmeter.
Publicerad den 19 September 2018

Fastigheten ligger intill handelsplatsen Bromma Blocks, vid infarten till Bromma flygplats. NCC:s projekt omfattar cirka 50 000 kvadratmeter fördelat på kontor, butiker och hotell med direkt anslutning till kommande tvärbanestation. NCC har tecknat hyresavtal om cirka 20 000 kvadratmeter för en Maxi ICA Stormarknad och ett Biz Apartment lägenhetshotell med cirka 175 hotellägenheter. Den totala investeringen för NCC beräknas uppgå till cirka 2,5 miljarder kronor.

– Vi är stolta över att skapa ett nytt och attraktivt kontorserbjudande i Bromma. Samtidigt utvecklar vi en levande plats med ett starkt serviceutbud och närhet till kommunikationer, säger Katarina Wåhlin Alm, Sverigechef på NCC Property Development.

Byggstart beräknas ske under Q4 2018. Projektet färdigställs i etapper där Maxi Ica Stormarknad och Apotek Hjärtat beräknas öppna Q1 2021. Hela projektet beräknas vara färdigställt i Q4 2021.

Ica Fastigheter köpte fastigheten Trafikflyget 8 år 2016, med ambition om att lägga grunden till en ny hållbar destination med Ica Maxi som nav.
– I Bromma har vi lagt grunden för en attraktiv och hållbar destination med en Ica Maxi och Apotek Hjärtat i direkt anslutning till spårbunden trafik. Vår ambition har varit att säkra ett positivt läge för ICA och ser fram emot att fortsätta vara delaktiga i utvecklingen av platsen som NCC nu tar vidare in i nästa skede, säger Christian Fredrixon, chef Strategi & Investeringar på ICA Fastigheter.

Affären är villkorad av att bygglov antas och vinner laga kraft.

I försäljningen har Cushman & Wakefield agerat finansiell rådgivare och Bright Advokat agerat legal rådgivare åt Ica Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige