Image

NCC delar upp affärsområdet NCC Building

Bolag NCC delar upp bolagets största affärsområde NCC Building i Building Sweden med Henrik Landelius som affärsområdeschef och Building Nordics med affärsområdeschef Klaus Kaae. Syftet är att skapa bättre förutsättningar för respektive del att uppnå lönsam tillväxt.
Publicerad den 12 September 2018
Henrik Landelius. Bild: NCC
Henrik Landelius. Klaus Kaae. Bild: NCC
Klaus Kaae.

– Med två separata affärsområden får vi mer kraft för att driva de förändringar som krävs för att förbättra lönsamheten och uppnå lönsam tillväxt.

Utmaningarna skiljer sig åt mellan länderna och fokus behöver vara på olika frågor. I Sverige ska vi förstärka vår lönsamhet och säkra fortsatt lönsam tillväxt medan det i övriga Norden är fokus på att fortsätta redan pågående insatser för att förbättra lönsamheten, särskilt i Norge, säger Tomas Carlsson koncernchef för NCC.

I den nya organisationen som träder i kraft från och med den 1 oktober blir Henrik Landelius, idag Sverigechef NCC Building, affärsområdeschef för det nya affärsområdet NCC Building Sweden och medlem i koncernledningen. Sverigeverksamheten stod vid utgången av 2017 för knappt 60 procent av omsättningen i NCC Building eller cirka 14 miljarder kronor och har cirka 3 800 anställda.

– Jag ser ytterligare utvecklingspotential i vår verksamhet i Sverige och ser fram emot att fortsätta driva det arbetet framöver. Vi är väl positionerade men det är en konkurrensutsatt marknad där vi ständigt måste förbättra våra kunderbjudanden och vår leverans, säger Henrik Landelius tillträdande affärsområdeschef för NCC Building Sweden.

Klaus Kaae, idag affärsområdeschef för NCC Building blir affärsområdeschef för Building Nordics med en omsättning vid utgången av 2017 på cirka 11 miljarder kronor och cirka 2 350 anställda.

– Vi har redan kommit en bra bit på väg i att vända utvecklingen i Norge och Finland. I Danmark har vi ett antal intressanta bostads- och kontorsprojekt där vi ser stor potential framöver, säger Klaus Kaae, blivande affärsområdeschef för NCC Building Nordics.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige