Image

Aros Bostad köper i Täby

Transaktioner Den nya strukturen Aros Bostad IV gör sitt första förvärv: 10 300 kvadratmeter i Täby.
Publicerad den 18 December 2015

Aros Bostad köper fastigheten Förmannen 1 i Täby av Aktiebolaget Ernst Norrthon. Förvärvet är det första inom ramen för den nya strukturen Aros Bostad IV AB. Fastigheten, som är belägen i det så kallade Pentaområdet mellan Roslagsbanan och Stockholmsvägen, omfattar cirka 10 300 kvm uthyrbar area och har Täby kommun som största hyresgäst.

Samir Taha, vd och partner på Aros Bostadsutveckling AB:

- Vi är glada över att kunna genomföra denna affär i ett mycket spännande utvecklingsområde i Täby. Läget är synnerligen attraktivt för framtida bostadutveckling genom områdets goda kommunikationer i kombination med dess närhet till både service och handel samt grönområden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige