Image
Peabs vd Jesper Göransson och Annehems vd Jörgen Lundgren.
Peabs vd Jesper Göransson och Annehems vd Jörgen Lundgren. Bild: Peab/Annehem

Annehem Fastigheter börjar handlas i dag

Bolag I dag är första dag för handel i Annehem Fastigheters B-aktie på Nasdaq Stockholm efter separationen från Peab.
Publicerad den 11 December 2020

Peabs aktieägare beslutade den 12 november 2020 vid en extra stämma att dela ut samtliga aktier i Annehem Fastigheter till aktieägarna i Peab. En aktie i Peab medförde rätt till en aktierätt av samma slag i Annehem Fastigheter, varvid fem aktierätter gav rätt till en aktie av samma slag i Annehem Fastigheter.

Idag börjar handeln i Annehem Fastigheters B-aktie på Nasdaq Stockholm.
– I dag är en stor dag för både Peab och Annehem Fastigheter. Dagens börsnotering är ett kvitto på Peabs arbete med att skapa och synliggöra värden i verksamheten, samtidigt som vi ytterligare har tydliggjort vår kärnverksamhet och roll som samhällsbyggare i Norden. För Annehem Fastigheter, som också har en väldefinierad verksamhet och en tydlig tillväxtplan, markerar den här dagen starten på en mycket spännande resa inom fastighetsbranschen, säger Jesper Göransson, vd och koncernchef för Peab.

– En notering av Annehem Fastigheters B-aktier är det första viktiga steget i vår tillväxtresa. Vi ser fram emot att agera som ett självständigt bolag och fortsätta Annehem Fastigheters utveckling med moderna, hållbara och flexibla fastigheter av hög kvalitet i tillväxtorter, säger Jörgen Lundgren, vd, Annehem Fastigheter.

Annehem Fastigheter är ett tillväxtdrivet fastighetsbolag inriktat på kommersiella-, samhälls- och bostadsfastigheter i de nordiska tillväxtregionerna Stockholm, Skåne, Göteborg samt Helsingfors och Oslo.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige